PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

500 kotitaloutta ja yritystä jäi tänään ilman postia postinumeroalueella 70100 eli Kuopion ydinkeskustassa.
Itellan maaliskuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seuraukset alkavat näkyä perusjakelun puolella. Yhtiö päätti karsia perusjakelun puolelta lähes 500 henkilöä postialan murroksen vuoksi. Samalla tehtiin muutoksia työvuoroihin ja jakelureitteihin.
Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Esa Vilkuna on eronnut tehtävästään. Hän ehti olla 13 vuotta puheenjohtajana. Vilkuna ilmoitti erostaan huhtikuussa kokoontuneelle PAUn liittohallitukselle. Esa Vilkunan mukaan aika tehtävän vaihtoon oli sopiva, kun sopimuskausi on puolivälissä ja Itellan YT-neuvottelut tällä erää käyty. Jatkosuunnitelmistaan hän kertoo myöhemmin. Puheenjohtajan tehtävät jaetaan käytännössä toistaiseksi liiton ensimmäisen varapuheenjohtajan Jarmo Niemen ja liittosihteeri Heidi Niemisen kesken. Liittovaltuusto päättää, millä aikataululla uusi puheenjohtaja valitaan.
PAU on vakuuttanut jäsenensä Ifin Liittovakuutuksella, johon kuuluu vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina.
Tunne liittosi, tiedä oikeutesi -kurssin käynyt PAUn jäsen, tule Selkoa sopimuksista - kurssille Kuopioon Kurssi järjestetään 17. - 18.5.2014. Kurssipaikkana on Hotelli Cumulus Kuopio (Puijonkatu 32).
Keski-Suomalainen Oyj ja Itella Posti Oy ovat ilmoittaneet jatkavansa yhteistyötä sanomalehtien jakelussa Jyväskylän seudulla. Alueella käynnistyy kuitenkin yhteistoimintaneuvottelut 11.4.2014, jonka piirissä on 227 jakajaa. Neuvotteluiden arvioitu kesto on kuusi viikkoa. Toiminta siis jatkuu, mutta jonkinlaisia muutoksia jakeluun on tulossa. Tilanne on kuitenkin positiivinen valtakunnan muihin alueisiin verrattuna.
Savossa varhaisjakelu siirtyy Savon Jakelulle.
RSS ATOM