TS: Postinjako ontuu pahasti, Itella tarkkailuun

10.5.2014

 

 

Postinjakelu on takkuillut niin pahasti, että Viestintävirasto on kiristänyt Itellan tarkkailua. Turun Sanomien mukaan pelkästään Uudellamaalla ja Turussa kymmenettuhannet ovat jääneet joinakin päivinä ilman postiaan.

Viestintävirasto tarkkailee sitä, että viisipäiväinen postinjakelu toimii sekä sitä, saadaanko kirjeet perille tarpeeksi nopeasti. Tarkastuksia tehdään nyt neljännesvuosittain, kun normaali tarkastusväli olisi puoli vuotta.

Itella perustelee viivästyksiä muun muassa yt-neuvotteluilla. Irtisanomisten vuoksi postinjakajat ovat joutuneet opettelemaan uusia reittejä. Tilanne on Itellan mukaan jo parantunut. Lähes kaikki kirjeet saadaan perille lain vaatimissa rajoissa. Lain mukaan posti saa poiketa viisipäiväisestä jakelusta vain esimerkiksi lakkojen tai poikkeussään takia.

STT/Turun Sanomat

 

Kommentti: Kauankohan jakeluhenkilöstöä vielä kyykytetään Itellan johdon suulla kommentoimalla ylisuuria henkilöstönvähennysmääriä "uusien reittien opetteluvaiheella"? Nyt ne viisaat päät pois sieltä pilvistä ja ryhdikkäästi myöntämään tehdyt virheet ja arvioimaan tilanne uusiksi! Tilanne ei parane valheellisella jargonilla ja toivotaan toivotaan- ajattelulla. On huolestuttava tilanne, mikäli Itella tietoisesti hyväksyy ja vähättelee jatkuvia ongelmia postinjakelussa. Nyt - toivottavasti - ulkopuolisten valvonta- ja päättäjätahojen mitta alkaa olla täysi ja pikaisia toimenpiteitä tultaisiin tekemään.