Selkoa sopimuksista - kurssi käytiin Kuopiossa.

18.5.2014

Sunnuntaina osanottajisto oli jostain syystä hieman apaattista.
Sunnuntaina osanottajisto oli jostain syystä hieman apaattista.
Kurssiväki istuu kuuliaisena ja Heidi luennoi.
Kurssiväki istuu kuuliaisena ja Heidi luennoi.
Luottamusmies Haarala appelsiininhohteisessa hymyssä.
Luottamusmies Haarala appelsiininhohteisessa hymyssä.

PAU järjesti liittosihteeri Heidi Niemisen vetämänä Selkoa sopimuksista - kurssin Kuopiossa 17-18. toukokuuta. Kurssin osallistujista valtaosa tuli Keski- ja Pohjois-Savon alueelta, mutta mahtui mukaan myös immeisiä Tampereelta sekä Vantaalta.

Heti on todettava, että enemmäkin olisi mukaan väkeä mahtunut! Heidi veti kurssin taatulla laadulla, mutta pienoinen ongelma tuppaa olemaan se, mikä on Heidille selvää, ei aina ole kaikille työntekijöille kentällä. Sen takia on hyvä, että aihealueet ovat niin ajankohtaisia kuin myös jokapäiväisessä työssä koskettavia. Näinä päivinä mm. varoitus-, ylityön tekemis- ja muut käytännöt on hyvä tietää paitsi edunvalvojien myös ihan jokaisen työntekijän. Toivottavaa olisi, että jatkossa yhä useampi osallistuisi vastaaville kursseille, joilla selviää paljon omaan arkiseen tekemiseen liittyviä asioita. Myös vastavuoroisuus ja kysymyksiin selkeän vastauksen saaminen on aina tällaisissa tapauksissa helpompaa.

Kurssilla vallitsi - kuten odottaa sopi - alaa koettelevasta epävarmuuden ilmapiiristä huolimatta varsin leppoisa tunnelma. Sää tietenkin suosi sisällä istumista (eli arskaa ja lämmintä pukkasi ensimmäisen kerran tälle kesälle!), mutta olipa muutama kurssilainen kuulopuheiden mukaan ehtinyt myös illemmalla puimaan Heidin jakamia ryhmätöitä ulkoilmassa!

Entä mitäpä mieltä kurssin osallistujat olivat sisällöstä?

- Mielenkiintoista. Paljon tuli hyödyllistä asiaa, totesi Kuopio10:ssä työskentelevä Juha Piiroinen.

Työsuojelun varavaltuutettu ja varaluottamusmies Tarja Riikonen puolestaan kertoi, ettei odotuksia ollut ja avoimin mielin osallistuttiin. "On kuitenkin sellainen tunne, että himpun fiksumpana lähdin pois kuin tulin", totesi Tarja iloisen naurun säestyksellä!