PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Kuopion osasto osallistuu savolaisten välienselvittelyyn
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen taulukkopalkat korottuvat 26,08 eurolla kuukaudessa (0,16 euroa tunnissa pl. D-liite, jossa korotus on 0,13 euroa tunnissa). Korotus on kaikille sama ja se tulee palkkoihin 1.11.2018 lukien. Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus on voimassa 31.10.2019 saakka.
Liikenne- ja viestintäministeriö vähättelee tänään julkaistussa tiedotteessaan postilain muutokseen liittyviä turvallisuusriskejä. Lakimuutos velvoittaisi Postin luovuttamaan postipalveluihin liittyvät liikesalaisuudet käytännössä kenelle tahansa. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU muistuttaa, että muutos sisältää merkittäviä turvallisuusriskejä niin kansalaisten, yritysten kuin huoltovarmuudenkin osalta.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU asettaa Postin ja Flexon työpaikat ylityökieltoon. Ylityökiellon syy on poliittinen, jolla vastustetaan maan hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämiseksi.
Posti on tiedottanut niin edunvalvonnalle, henkilöstölleen kuin mediaankin niin sanotusta joustavasta perjantaista. Tällä työpaikkainfolla selvennetään jo ennestään Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksella (tes) sovittuja asioita väärinymmärrysten välttämiseksi.
Kuopion osaston jäsenistölleen tarjoamat elokuvaliput on nyt postitettu annettuihin sähköpostiosoitteisiin.
Posti ilmoitti (20.3.) muuttavansa käytäntöä varoitus- ja irtisanomismenettelystä tiedottamiseen. EU:n tietosuoja-asetukseen vedoten esimiehet eivät ilmoita enää varoituksen antamisesta etukäteen luottamusmiehelle.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen taulukkopalkat korottuvat 30,97 eurolla kuukaudessa. Korotus on kaikille sama ja se tulee palkkoihin takautuvasti 1.11.2017 lukien.
Tule viettämään hauska ja hyödyllinen viikonloppu muiden paulaisten nuorten aikuisten kanssa Tallinnassa. Kurssilla kartutetaan tietoa työelämän oikeuksista sekä liiton eduista.
RSS ATOM