Postin työpaikat ylityökieltoon

20.9.2018

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU asettaa Postin ja Flexon työpaikat ylityökieltoon. Ylityökiellon syy on poliittinen, jolla vastustetaan maan hallituksen esitystä irtisanomissuojan heikentämiseksi.

Ylityökielto kestää kaksi viikkoa ja se on voimassa 24.9.2018 klo 00.00-7.10.2018 klo 24.00.

Kielto koskee kaikkia Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimusten alaisia töitä. Ylityökiellon piiriin eivät kuulu kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät.

PAU ei voi hyväksyä mielivaltaista irtisanomislakia, joka heikentää työntekijöiden irtisanomisturvaa merkittävästi. Hallituksen lakiesitys asettaisi lisäksi työntekijät eriarvoiseen asemaan pelkästään työnantajayrityksen koon perusteella.

- Tällä hetkellä esitys koskee alle 20 työntekijää työllistäviä yrityksiä, mutta hallituspuolueista on kuulunut myös sellaista, että esitys kannattaisi laajentaa koskemaan kaikkia yrityksiä. Ja en ihmettelisi, jos hallitus sen tekisi, koska lakiesitys saattaa kaatua perustuslakiin, jos työntekijöiden irtisanomisperusteet ovat kiinni siitä minkä kokoisessa firmassa on töissä, muistuttaa PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Lisätietoja: Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217.