PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Itella Posti Oy:n Savon varhaisjakelua koskeneet yt-neuvottelut ovat päät-tyneet. Vakinaisen henkilöstön irtisanomistarpeeksi täsmentyi 34 henkilöä. Lisäksi osalle henkilöstöä tulee työsuhteen ehtojen muutoksia. Neuvottelujen kohderyhmään kuuluivat alueen varhaisjakajat ja yhteistekijät. Alun perin neuvotteluiden kohderyhmään kuului 82 henkilöä, joista ainoastaan 15 henkilöä oli puhtaasti sanomalehdenjakajia. Loput olivat yhteistekijöitä. Osaltaan tämä vaikutti siihen, että lopullinen irtisanottujen määrä supistui reilusti alle puoleen kohderyhmästä. Kohde-ryhmästä 25 henkilöä sai kokoaikaisen työn perusjakelusta.
PAU järjesti liittosihteeri Heidi Niemisen vetämänä Selkoa sopimuksista - kurssin Kuopiossa 17-18. toukokuuta. Kurssin osallistujista valtaosa tuli Keski- ja Pohjois-Savon alueelta, mutta mahtui mukaan myös immeisiä Tampereelta sekä Vantaalta.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU varoitti jo maaliskuussa Itellan perusjakelua koskevien yt-neuvotteluiden päättymisen jälkeen, että irtisanomiset perusjakelussa vaikeuttavat postinkulkua merkittävästi. PAUn arviot siitä, että jäljelle jäävät postinjakajat eivät tule selviytymään työstään ovat osuneet liiankin hyvin toteen. Postinjakajat ovat ammattitaitoisia työntekijöitä, joten syy postinkulun ongelmiin löytyy muualta kuin työntekijöiden osaamattomuudesta tai vastarinnasta, kuten Itella on tylysti väittänyt julkisuudessa. – Postinjakajat ja työpaikkojen lähiesimiehet tekevät hyvää ja ammattitaitoista työtä, liittosihteeri Heidi Nieminen sanoo.
500 kotitaloutta ja yritystä jäi tänään ilman postia postinumeroalueella 70100 eli Kuopion ydinkeskustassa.
Itellan maaliskuussa päättyneiden yt-neuvottelujen seuraukset alkavat näkyä perusjakelun puolella. Yhtiö päätti karsia perusjakelun puolelta lähes 500 henkilöä postialan murroksen vuoksi. Samalla tehtiin muutoksia työvuoroihin ja jakelureitteihin.
Posti- ja logistiikka-alan unionin puheenjohtaja Esa Vilkuna on eronnut tehtävästään. Hän ehti olla 13 vuotta puheenjohtajana. Vilkuna ilmoitti erostaan huhtikuussa kokoontuneelle PAUn liittohallitukselle. Esa Vilkunan mukaan aika tehtävän vaihtoon oli sopiva, kun sopimuskausi on puolivälissä ja Itellan YT-neuvottelut tällä erää käyty. Jatkosuunnitelmistaan hän kertoo myöhemmin. Puheenjohtajan tehtävät jaetaan käytännössä toistaiseksi liiton ensimmäisen varapuheenjohtajan Jarmo Niemen ja liittosihteeri Heidi Niemisen kesken. Liittovaltuusto päättää, millä aikataululla uusi puheenjohtaja valitaan.
RSS ATOM