PAU:n liittovaltuuston kannanotto 23.5.2014: Valtion rahoitettava postitoimintaa

23.5.2014

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto vaatii valtiota tulemaan apuun postinjakelun yleispalvelun rahoittamiseksi – kansalaisten peruspalvelu on turvattava. Valtionyhtiö Itella on käynyt useita yhteistoimintaneuvotteluja alkuvuoden aikana esim. postinjakelussa, sanomalehdenjakelussa, kuljetuksessa ja muissa toiminnoissa saadakseen talouttaan kuntoon. Talous edellä tehdyt postinjakelun massairtisanomiset ovat vaarantaneet kansalaisten postipalveluiden toteutumisen lain edellyttämällä tavalla. PAU vaatii käynnistämään nopeasti sekä keskustelun että lain valmistelun valtion tuesta postinjakelulle.

 POSTILAISET TEKEVÄT ARVOKASTA TYÖTÄ – JAKSAMINEN ÄÄRIRAJOILLA

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on varoittanut Itellaa mittavan henkilöstövähennyksen aiheuttavan postinjakeluun häiriöitä. PAU esitti Itellalle erilaisia vaihtoehtoja toteuttaa vähennykset hallitummin niin, että postinjakelun onnistuminen kaikkien lähetysten ja postinsaajien osalta voidaan turvata joka päivä. Valtionyhtiö Itella ei ole välittänyt ammattiliiton esittämistä kannanotoista ja vaihtoehdoista, vaan toteutti ilmoittamansa henkilöstövähennykset jääräpäisesti ja etupainotteisesti.

SATU OLLIKAINEN VALITTIIN LIITTOVALTUUSTON PUHEENJOHTAJAKSI

Liittovaltuusto valitsi uudeksi puheenjohtajakseen jäljellä olevaksi liittokokouskaudeksi pääluottamusmies Satu Ollikaisen Kirkkonummelta. Ollikainen valittiin liittovaltuuston puheenjohtajaksi äänin 22-8. Vastaehdokkaana vaalissa oli seinäjokelainen Jari Kunto. Liittokokouskausi kestää vuoteen 2017.

LIITON PUHEENJOHTAJA VALITAAN ELOKUUSSA

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto päätti, että huhtikuussa eronneen puheenjohtaja Esa Vilkunan tilalle valitaan uusi puheenjohtaja ylimääräisessä liittovaltuuston kokouksessa 27.8.2014.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto kokoontui Mikkelissä Hotelli- ja koulutuskeskus Heimarissa 22. – 23.5.2014.

 

Lisätietoja: 
Heidi Nieminen, liittosihteeri, puh: 050 340 3217  
Jarmo Niemi, vt. puheenjohtaja, puh: 0400 523 551