PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Maan hallitus heikentää pysyvästi pakottavalla lainsäädännöllä myös PAUn jäsenten työehtoja. Sairauslomat muutetaan osin palkattomiksi, vuosilomia lyhennetään 30 päivään, arkipyhiä (helatorstai ja loppiainen) muutetaan pal-kattomiksi vapaapäiviksi sekä ylityö– ja sunnuntaikorvauksia leikataan. Lainsäädäntö on siis pakottava, joka tarkoittaa työntekijöiden sopimusoikeuden merkittävää rajoittamista. Tähän emme suostu.
SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.
Posti-konsernista tuotannollisin ja taloudellisin (tuta) perustein irtisanotun työntekijän takaisinottovelvollisuudesta on sovittu Posti- ja logistiikka-alan unionin ja Postin välillä muutosturvasopimuksessa.
Pääluottamusmiehiltä saatujen viestien mukaan työnantaja on tiukentanut ohjeistuksiaan sekä vuosilomien että joustovapaiden pitämisten osalta. Tässä tiedotteessa kerrotaan tärkeimmät oikeudet ja velvollisuudet, jotka työntekijällä on. Mikäli työnantaja hankaloittaa esim. joustovapaiden pitämisen mahdollisuuksia, voi niiden osalta jokainen itse päättää, haluaako vaihtaa rahakorvauksia vapaaksi.
Ansiopäivärahaa voidaan maksaa myös 500 päivän (1v 11 kk) enimmäisajan jälkeen niin sanottuina lisäpäivinä seuraavissa tilanteissa:
Selkoa sopimuksista -kurssi järjestetään Hämeenlinnassa, Hotelli Cumuluksessa 12. - 13.9.2015. Kurssia suositellaan ensisijaisesti niille PAUn jäsenille, jotka ovat suorittaneet Tunne liittosi, tiedä oikeutesi -kurssin aiemmin, ja jotka eivät toimi edunvalvojina. Kurssi sopii hyvin myös osaston toimikuntien jäsenille.
PAUn Nuorisokurssi pidetään Kuopiossa, Hotelli Cumuluksessa 19.–20.9.2015. Kurssilla on erinomainen mahdollisuus tutustua työehtoihin ja omiin oikeuksiin konkreettisten esimerkkien kautta. Kurssilla saat kattavan tietopaketin myös liiton jäseneduista.
Hei Sinä osastomme jäsen! Oletko sitä mieltä että nykyisessä työehtosopimuksessamme on joku puute tai parantamisenmahdollisuus? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!
RSS ATOM