PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Pääluottamusmiehiltä saatujen viestien mukaan työnantaja on tiukentanut ohjeistuksiaan sekä vuosilomien että joustovapaiden pitämisten osalta. Tässä tiedotteessa kerrotaan tärkeimmät oikeudet ja velvollisuudet, jotka työntekijällä on. Mikäli työnantaja hankaloittaa esim. joustovapaiden pitämisen mahdollisuuksia, voi niiden osalta jokainen itse päättää, haluaako vaihtaa rahakorvauksia vapaaksi.
Ansiopäivärahaa voidaan maksaa myös 500 päivän (1v 11 kk) enimmäisajan jälkeen niin sanottuina lisäpäivinä seuraavissa tilanteissa:
Selkoa sopimuksista -kurssi järjestetään Hämeenlinnassa, Hotelli Cumuluksessa 12. - 13.9.2015. Kurssia suositellaan ensisijaisesti niille PAUn jäsenille, jotka ovat suorittaneet Tunne liittosi, tiedä oikeutesi -kurssin aiemmin, ja jotka eivät toimi edunvalvojina. Kurssi sopii hyvin myös osaston toimikuntien jäsenille.
PAUn Nuorisokurssi pidetään Kuopiossa, Hotelli Cumuluksessa 19.–20.9.2015. Kurssilla on erinomainen mahdollisuus tutustua työehtoihin ja omiin oikeuksiin konkreettisten esimerkkien kautta. Kurssilla saat kattavan tietopaketin myös liiton jäseneduista.
Hei Sinä osastomme jäsen! Oletko sitä mieltä että nykyisessä työehtosopimuksessamme on joku puute tai parantamisenmahdollisuus? Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!
Postin palvelupisteverkoston yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Postilla on jatkossa 21 omaa myymälää, ja 77 myymälän osalta aloitetaan neuvottelut palvelujen siirtämisestä kumppaniyritysten hoidettaviksi vuosien 2015 - 2018 aikana. Lisäksi Posti avaa 100 uutta palvelupistettä ja palvelupisteiden kokonaismäärä kasvaa yhteensä 1 500:aan.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on tyytyväinen Helsingin hovioikeuden ratkaisuun mainosjakajien työehtokiistassa. Hovioikeus katsoi tuomiossaan, että Suomen Mainosjakajien Etujärjestö SME ry:tä ei voida pitää valtakunnallisena työntekijöiden yhdistyksenä, joka voisi solmia pätevästi työehtosopimuksia.
Tänään käynnistyi kampanja Postin myymälöiden, postipalvelujen ja työpaikkojen puolesta. Tykkää ja jaa kampanjasivua eteenpäin.
RSS ATOM