Torilla tavataan 18.9.2015! PAU:n työntekijäinfo suurmielenosoitukseen liittyen.

11.9.2015

Torilla tavataan!

Hallitus vie työntekijöiltä sopimusoikeutta ja heikentää yksipuolisesti työehtoja. Osallistu suurmielenosoitukseen sopimusoikeuden ja työehtojen puolesta Helsingissä 18.9. klo. 11.00!

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU kehottaa jäseniään osallistumaan SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen yhteiseen mielenosoitukseen Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.

Mielenosoituksella puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja. Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla. Nämä kaikki yksipuolisena saneluna tulleet heikennykset koskevat myös PAUn jäseniä!

Palkansaajakeskusjärjestöjen puheenjohtajat korostavat, että työntekijöiden on mahdoton hyväksyä hallituksen pakkotoimia. Hallitus ei kunnioita työntekijöiden ja työnantajien välistä oikeutta sopia työn hinnasta ja muista työehdoista. Se uhkaa myös rikkoa kansainvälisesti tunnustettua periaatetta, jonka mukaan laki suojelee lähtökohtaisesti heikompaa osapuolta.

– Olemme liikkeellä puolustamassa heikoimpien suojaa, Lauri Lyly (SAK), Sture Fjäder (Akava) ja Antti Palola (STTK) toteavat.

Mielenosoitukseen ovat ammattiliittojen jäsenten lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolestuneita hallituksen tavasta ja keinoista tehdä leikkauksia. Paikalle kutsutaan myös kaikkien eduskuntaryhmien edustajat.

Mielenosoituksen lisäksi kantaa voi ottaa allekirjoittamalla nettiadressin. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi adressin, jossa puolustetaan sopimisen oikeutta ja vastustetaan työehtojen yksipuolista heikentämistä.

Palkansaajien mielenosoituksen tunniste sosiaalisessa mediassa on #STOP

Tapahtumapäivän Facebook-sivut löytyvät osoitteesta:

https://www.facebook.com/STOP-Palkansaajien-mielenosoitus-189-153500058326222/timeline/

 

HUOM! PAU tiedottaa mielenilmauksesta lisää maanantaina 14.9.

 

Lisätietoja:

Seppo Kinnunen, järjestöpäällikkö, puh. 0400 706 502, seppo.kinnunen@pau.fi
Juha Pöyry, tiedottaja, puh. 040 356 0567, juha.poyry@pau.fi