Laillinen työnseisaus ja mielenosoitus perjantaina 18.9.2015 - PAUn ohjeet jäsenille

14.9.2015


Maan hallitus heikentää pysyvästi pakottavalla lainsäädännöllä myös PAUn jäsenten työehtoja. Sairauslomat muutetaan osin palkattomiksi, vuosilomia lyhennetään 30 päivään, arkipyhiä (helatorstai ja loppiainen) muutetaan pal-kattomiksi vapaapäiviksi sekä ylityö– ja sunnuntaikorvauksia leikataan. Lainsäädäntö on siis pakottava, joka tarkoittaa työntekijöiden sopimusoikeuden merkittävää rajoittamista. Tähän emme suostu.

 

 

Työnseisaus 18.9. klo 06.00-18.00

PAUn liittohallitus päätti kokouksessaan järjestää työnseisauksen perjantaina 18.9. klo 06.00-18.00 väliseksi ajaksi. Työnseisaus on laillinen, joka koskee myös järjestäytymättömiä työntekijöitä. Työnantaja ei voi estää kenenkään poissaoloa työpaikalta. Työnseisaus tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki työt, pois lukien sanomalehden varhaisjakelu, pysäytetään työnseisauksen ajaksi. Töihin ei siis mennä , eikä töitä tehdä 18.9. klo 06.00-18.00 välisenä aikana. Työnseisaus koskee myös Informaatiologistiikka-alalla ja G4S:ssä (rahankäsittely ja arvokuljetus) työskenteleviä.

Kaikki kansalaisten turvallisuuteen ja terveyteen kuuluvat työt on rajattu työnseisauksen ulkopuolelle. Näitä ovat muun muassa ruokakuljetukset, laboratorionäytteet ja verilähetykset. Työnseisauksen vuoksi asiakkaiden posteja ei tule myöskään jättää lastauslaitureille vesisateeseen tms.

(Sanomalehdenjakelu rajattiin mielenilmauksen ulkopuolelle lähinnä siitä syystä, että Teollisuusalojen ammattiliitto TEAMin sanomalehdenjakajia koskevassa työehtosopimuksessa on PAUn sopimuksesta poikkeava määräys työrauhavelvoitteesta. TEAMin tes:n mukaan heidän sopimuksen voimassa ollessa myös poliittiset lakot ja mielenilmaukset on kielletty työaikana. Tästä syystä haluamme noudattaa yhdenmukaisuutta eri toimijoiden kesken.)

Kaikki mukaan mielenosoitukseen!

SAK:n, AKAVAn ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään hallituksen pakkotoimia vastaan suurmielenosoituksessa Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11.00 alkaen. Kyse on koko suomalaisen ay-liikkeen, työntekijöiden ja toimihenkilöiden voimannäytöstä, johon toivomme runsaasti osallistujia myös PAUn jäsenistä.

Nyt jos koskaan on aika kokoontua ja osoittaa joukkovoimaa!

Jos et pääse Helsingin tapahtumaan, tiedustele SAK:sta, järjestetäänkö alueellasi tapahtumia.

SAK, STTK ja AKAVA järjestävät yhteisiä bussikuljetuksia mielenosoitukseen. HUOM! Bussiaikatauluja päivitetään tarpeen mukaan, katso aina viimeisimmät lähdöt ja yhteystiedot mielenosoituksen tapahtumasivulta: https://www.facebook.com/STOP-Palkansaajien-mielenosoitus-189-153500058326222/timeline/ Busseja on rajoitettu määrä, suosikaa kimppakyytejä.

Puolusta työntekijöiden oikeuksia sosiaalisessa mediassa

Keskustelu työntekijöiden oikeuksista ja mielenosoituksesta käy kuumana sosiaalisessa mediassa. Osallistu keskustelupalstojen, Facebookin ja Twitterin keskusteluihin ja levitä tietoa mielenosoituksesta! Sosiaalisessa mediassa kannattaa lisätä omiin viesteihin mielenosoituksen tunniste #STOP. Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi sivuston, jossa voit lähettää terveisesi hallitukselle.

Eduskunta päättää - lähetä terveisiä kansanedustajille

Kansanedustajat päättävät viime kädessä hallituksen pakkolakien kohtalosta. Ole yhteydessä myös kansanedustajiin ja vaikuta. Heidän käsissään on myös sinun toimeentulosi.

Kansanedustajien yhteystiedot löydät osoitteesta eduskunta.fi

Lisätietoja:

Seppo Kinnunen, järjestöpäällikkö, 0400 706 502, seppo.kinnunen@pau.fi

Juha Pöyry, tiedottaja, 040 356 0567, juha.poyry@pau.fi

Jussi Saariketo, työehtoasiantuntija, 044 268 5110, jussi.saariketo@pau.fi

Huom! Tiedotamme jäseniä työnseisauksesta ja mielenosoituksesta aina tarvittaessa.

Seuraa myös PAUn verkkosivuja www.pau.fi ja PAUn. Facebook-sivua.