PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

SAK sanoo tiedotteessaan, että tukilakoilla vauhditetaan neuvotteluja. Posti on laajentamassa liiketoimintaansa muillekin kuljetus- ja palvelualoille, ja siksi kuljetusalojen ammattiliitot haluavat puolustaa Postin työntekijöitä.
Posti ja Työnantajaliitto PALTA ovat aikeissa leikata rajusti työntekijöiden palkkoja työehto-sopimusneuvotteluissa. Työnantaja perustelee leikkaustarpeita heikentyneellä liiketoiminnalla. Postissa työpaikat ovat viime vuosina vähentyneet rajusti. Posti irtisanoi vuosien 2013–2015 välisenä aikana 1 507 työntekijää ja toimihenkilöä. Muutos on raju, mutta palkkoja leikkaamalla tilanne ei parane – joka tapauksessa työnantaja tulee jatkossakin irtisanomaan väkeä. Jäljelle jääville työntekijöille on taattava inhimilliset työehdot ja riittävä toimeentulo. Tässä esimerkkilaskelmia, mitä työnantajan tes-neuvotteluissa esittämät palkanalennukset tarkoittaisivat käytännössä. Esimerkit on laskettu todellisten postityöntekijöiden tiedoilla eri ammattiryhmistä.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti perjantaina 20.11.2015 valtakunnansovittelijalle asettavansa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen alaiset työt perehdyttämis- ja koulutuskieltoon välittömästi seuraavasti:
Posti toivoo, että jumiutuneet työehtosopimusneuvottelut vauhdittuisivat, sanoo toimitusjohtaja Heikki Malinen. "Tavoitteemme pysyvät kuitenkin samoina", hän toteaa.
Yhteenveto Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ilmoittamista työtaisteluista. Tilannetta päivitetään koko ajan. Viimeisin tieto aina www.pau.fi. Tämä tiedote on päivitetty 18.11.2015 klo 15.00. Tässä ilmoitettujen työseisausten lisäksi voimassa on ylityökielto kaikissa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksia koskevissa työtehtävissä. Ylityökielto ei koske OpusCapita Group Oy:tä. Myös PAUn 2.11. alkaen asettama perehdyttämis- ja koulutuskielto on edelleen voimassa, mikäli työpaikalle tulee SOL Oy:n vuokratyöntekijöitä. Työpaikoilla ei perehdytetä tai kouluteta SOL:n työntekijöitä työtehtäviinsä.
Posti on jatkanut tänään perjantaina työntekijöiden poistamista työpaikoilta. Postityöntekijöiden ei ole annettu tehdä normaalia työtään, kun he ovat kieltäytyneet perehdyttämästä SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n vuokratyöntekijöitä lakkorikkureiksi. Postin viikon aikana aiheuttamat vahingot asiakkaille ja yrityksille ovat mittavat.
Kuopion keskustan, ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät asetettiin työnsulkuun myös tänä aamuna työnantajan toimesta. Työntekijät kieltäytyivät perehdyttämästä SOL-vuokratyöntekijöitä. Tämän jälkeen työnantaja ilmoitti poistavansa kaikki perehdyttämisestä kieltäytyneet työntekijät työpaikaltaan.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU päätti 12.11.2015 asettaa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksia koskevat kaikki työtehtävät ylityökieltoon työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Ylityökielto ei koske OpusCapita Group Oy:tä. Ylityökielto astuu voimaan perjantaina 13.11.2015 klo 00.00. Osa-aikaiset työntekijät voivat tehdä kuitenkin lisätyötä. Ylityökiellon aikana on huomioitava, että kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvien työtehtävien hoitamisesta ei saa syntyä ylityötä, vaan ne tulee järjestää tehtäväksi varsinaisella työajalla.
Kuopion keskustan, ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät asetettiin työnsulkuun myös tänä aamuna työnantajan toimesta. Työntekijät kieltäytyivät perehdyttämästä SOL-vuokratyöntekijöitä. Tämän jälkeen työnantaja ilmoitti poistavansa kaikki perehdyttämisestä kieltäytyneet työntekijät työpaikaltaan.
RSS ATOM