SAK puolustaa tukilakkoja.

23.11.2015

SAK sanoo tiedotteessaan, että tukilakoilla vauhditetaan neuvotteluja. Posti on laajentamassa liiketoimintaansa muillekin kuljetus- ja palvelualoille, ja siksi kuljetusalojen ammattiliitot haluavat puolustaa Postin työntekijöitä.

Suomen ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n järjestöjohtaja Matti Huutola korostaa tukilakkojen olevan laillinen toimi työehtoneuvottelujen vauhdittamiseksi.

SAK:n mukaan Posti ja työnantajaliitto Palta ovat neuvotteluissa pitäneet tiukasti kiinni vaatimuksistaan heikentää tuntuvasti Postin työntekijöiden palkkatasoa, muita työehtoja ja muutosturvaa. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on pyytänyt muiden ammattiliittojen tukea.

Huutola ihmettelee Elinkeinoelämän keskusliiton väitettä, jonka mukaan SAK olisi keskusjärjestönä järjestämässä tukilakkoja.

– SAK ei päätä tukilakoista eikä niitä toimeenpane. Kukin ammattiliitto ratkaisee itsenäisesti, miten se vastaa PAU:n tukipyyntöön, painottaa Huutola.

Huutola toteaa Postin työehtoneuvottelujen huolestuttavan myös monia Postin ulkopuolisia työntekijöitä.

– Posti on laajentamassa liiketoimintaansa muillekin kuljetus- ja palvelualoille. Muun muassa siksi kuljetusalojen ammattiliitot haluavat puolustaa Postin työntekijöitä työehtojen heikennyksiä vastaan.

Lisää: AKT aloittaa tukitoimet Posti-kiistassa.

 

Yle uutiset / Päivi Dahl