PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Tuotannon perusjakelua koskeva kolmas valtakunnallinen yt-neuvottelu pidettiin keskiviikkona 17.2.2016. Neuvottelussa kuultiin edellisen päivän alueellisissa neuvotteluissa esiin tulleita asioita. Työnantajan tavoitteet irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja jakelutyön rakenteellisten muutosten osalta ovat edelleen rajuja.
Tämän kirjoituksen tarkoituksena on auttaa päätöksenteossa, jos harkitset Uutta polkua. Tässä kirjoituksessa ei ole pystytty ottamaan huomion kaikkia yksityiskohtia joita kohdallasi voi olla, joten voit varmistaa asioita luottamusmieheltä, Postin uusi polku yhdyshenkilöiltä (valtakunnallinen puh. 020 452 5008), eläkeyhtiö Ilmariselta (Puh. 010 195 000) tai PAUn työttömyyskassasta.
Toinen Tuotannon perusjakelua koskeva yt-neuvottelu pidettiin keskiviikkona 10.2.2016. Neuvottelussa kuultiin edellisen päivän alueellisissa neuvotteluissa esiin tulleita asioita. Työnantajan tavoitteet niin irtisanomisten, osa-aikaistamisten kuin jakelutyön rakenteellisten muutostenkin osalta ovat rajuja.
Kari Kettunen valittiin uudelle toimikaudelle 70-79 -postinumeroalueiden varsinaiseksi työsuojeluvaltuutetuksi. 1. varavaltuutettuna jatkaa Tarja Riikonen ja 2. varavaltuutetuksi äänestettiin Timo Suoninen.
Tunne liittosi, tiedä oikeutesi-kurssi järjestetään 12.–13.3.2016 Hotelli Cumulus Kouvolassa. Tunne liittosi-kurssi on erinomainen mahdollisuus tutustua PAUn toimintaan ja omiin oikeuksiin työelämässä. Viimeinen hakupäivä kurssille on 22.2.
TULE TEATTERIIN! (31.1.2016)
Kuopion osasto tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden nauttia Kuopion kaupunginteatterin laadukkaasta ohjelmistosta. Osasto on varannut 40 lipun kiintiön Sofi Oksasen kirjaan perustuvaan "Kun kyyhkyset katosivat"-näytökseen. Esitysajankohta on 23.4.2016.
Postin yt-neuvottelut ja massairtisanomiset osuvat kipeästi koko yhteiskuntaan. Samaan aikaan kun maan hallitus vaatii työmarkkinajärjestöiltä kilpailukykyloikkia, valtionyhtiö Posti lisää kurjuutta jätti-irtisanomisilla. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvostelee voimakkaasti Postin toimia ja pitää irtisanomisia täysin ylimitoitettuina.
Posti joutuu sopeuttamaan toimiaan postin jakelumäärien voimakkaan vähenemisen ja asiakastarpeiden muuttumisen vuoksi. Viime vuonna jakelumäärän lasku vähensi Postin liikevaihtoa noin 75 miljoonaa euroa. Kannattavuuden turvaamiseksi Posti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joissa tuotannon, hallinnon sekä myynti- ja asiakaspalvelun vakituista henkilöstöä koskeva alustava vähennystarve on enintään 860 henkilöä.
70-79 postinumeroalueen työsuojeluvaltuutettuvaali käydään 22.1-5.2.2016. Käytä äänioikeuttasi!
RSS ATOM