PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Tunne liittosi, tiedä oikeutesi-kurssi järjestetään 12.–13.3.2016 Hotelli Cumulus Kouvolassa. Tunne liittosi-kurssi on erinomainen mahdollisuus tutustua PAUn toimintaan ja omiin oikeuksiin työelämässä. Viimeinen hakupäivä kurssille on 22.2.
TULE TEATTERIIN! (31.1.2016)
Kuopion osasto tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden nauttia Kuopion kaupunginteatterin laadukkaasta ohjelmistosta. Osasto on varannut 40 lipun kiintiön Sofi Oksasen kirjaan perustuvaan "Kun kyyhkyset katosivat"-näytökseen. Esitysajankohta on 23.4.2016.
Postin yt-neuvottelut ja massairtisanomiset osuvat kipeästi koko yhteiskuntaan. Samaan aikaan kun maan hallitus vaatii työmarkkinajärjestöiltä kilpailukykyloikkia, valtionyhtiö Posti lisää kurjuutta jätti-irtisanomisilla. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvostelee voimakkaasti Postin toimia ja pitää irtisanomisia täysin ylimitoitettuina.
Posti joutuu sopeuttamaan toimiaan postin jakelumäärien voimakkaan vähenemisen ja asiakastarpeiden muuttumisen vuoksi. Viime vuonna jakelumäärän lasku vähensi Postin liikevaihtoa noin 75 miljoonaa euroa. Kannattavuuden turvaamiseksi Posti käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, joissa tuotannon, hallinnon sekä myynti- ja asiakaspalvelun vakituista henkilöstöä koskeva alustava vähennystarve on enintään 860 henkilöä.
70-79 postinumeroalueen työsuojeluvaltuutettuvaali käydään 22.1-5.2.2016. Käytä äänioikeuttasi!
Posti-työnantaja tavoitteli tes-neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin ja epäinhimillisiä työvuoroja sekä muutosturvasopimuksen poistamista. Tässä kerromme vastauksia keskeisimpiin kysymyksiin uudesta työeh-tosopimuksesta.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelualojen työnantajat PALTA hyväksyivät tänään valtakunnansovittelija Minna Helteen tekemän sovintoesityksen. Esityksen mukaan Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehdot säilyvät ennallaan. Posti-työnantajan kaikki vaatimukset palkkojen ja työehtojen leikkaamisesta torjuttiin. Palkankorotuksissa noudatetaan työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaista linjaa. Sopimuskauden pituus on yksitoista kuukautta (30.11.2015–31.10.2016).
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluosapuolet Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ja Palvelutyönantajat PALTA hyväksyivät valtakunnansovittelija Minna Helteen 29.11. jättämän sovintoehdotuksen klo 14 jälkeen iltapäivällä tänään. Lakot ja tukilakot päättyvät. Asiasta tiedotetaan lisää tänään myöhemmin.
PAU on lakkorajaneuvotteluissa sopinut Postin kanssa siitä, että toimihenkilötehtävissä C-palkkaliitteessä työskentelevät on rajattu lakon ulkopuolelle 1.12.2015 saakka. Yli- ja lisätyökielto koskee kuitenkin myös C-palkkaliitteessä työskenteleviä henkilöitä sekä kielto tehdä lakon kohteena olevia töitä.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti perjantaina 20.11. valtakunnansovittelijalle ja työnantajaliitto PALTAlle asettavansa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen alaiset työt perehdyttämis- ja koulutuskieltoon niissä työpaikoissa, joihin tulee ulkopuolista työvoimaa tai ulkopuolisia työntekijöitä. Heitä ei perehdytetä tai kouluteta työtehtäviin. Kielto on voimassa toistaiseksi.
RSS ATOM