PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

PAUn Nuorisokurssi pidetään Jyväskylässä, Hotelli Cumuluksessa 16.–17.4.2016. Kurssilla on erinomainen mahdollisuus tutustua työehtoihin ja omiin oikeuksiin konkreettisten esimerkkien kautta. Kurssilla saat kattavan tietopaketin myös liiton jäseneduista.
Eduskunnassa keskustellaan tänään postilain uudistamisesta. Hallitus esittää, että valtioneuvoston myöntämistä postiluvista luovutaan ja siirrytään ilmoituksenvaraiseen postitoimintaan. Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus arvioida mm. yleispalvelun laajuutta. Tällä kaikella hallitus haluaa ennen kaikkea edistää postitoiminnan kilpailua. Lisäksi postilain muuttaminen on osa hallituksen norminpurkuhanketta.
Kuopion osasto 126 kokousti sääntömääräisen vuosikokouksen viime lauantaina hotelli Puijonsarvessa. Kokousedustajia oli paikalla reilu 30. Kutsuvieraana oli ajankohtaisia asioita kertomassa henkilö suoraan "ylimmästä kärjestä", liiton puheenjohtaja Heidi Nieminen.
Tuotannon perusjakelussa on pidetty alueellisia välineuvotteluja viikoilla 9 ja 10. Valtakunnallinen välineuvottelu pidettiin torstaina 10.3.2016.
Neljännet Tuotannon perusjakelua koskevat alueelliset yt-neuvottelut pidettiin tiistaina 1.3.2016 ja valtakunnallinen yt-neuvottelu keskiviikkona 2.3.2016.
Tuotannon perusjakelua koskeva kolmas valtakunnallinen yt-neuvottelu pidettiin keskiviikkona 17.2.2016. Neuvottelussa kuultiin edellisen päivän alueellisissa neuvotteluissa esiin tulleita asioita. Työnantajan tavoitteet irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja jakelutyön rakenteellisten muutosten osalta ovat edelleen rajuja.
Tämän kirjoituksen tarkoituksena on auttaa päätöksenteossa, jos harkitset Uutta polkua. Tässä kirjoituksessa ei ole pystytty ottamaan huomion kaikkia yksityiskohtia joita kohdallasi voi olla, joten voit varmistaa asioita luottamusmieheltä, Postin uusi polku yhdyshenkilöiltä (valtakunnallinen puh. 020 452 5008), eläkeyhtiö Ilmariselta (Puh. 010 195 000) tai PAUn työttömyyskassasta.
Toinen Tuotannon perusjakelua koskeva yt-neuvottelu pidettiin keskiviikkona 10.2.2016. Neuvottelussa kuultiin edellisen päivän alueellisissa neuvotteluissa esiin tulleita asioita. Työnantajan tavoitteet niin irtisanomisten, osa-aikaistamisten kuin jakelutyön rakenteellisten muutostenkin osalta ovat rajuja.
Kari Kettunen valittiin uudelle toimikaudelle 70-79 -postinumeroalueiden varsinaiseksi työsuojeluvaltuutetuksi. 1. varavaltuutettuna jatkaa Tarja Riikonen ja 2. varavaltuutetuksi äänestettiin Timo Suoninen.
RSS ATOM