PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Palvelualojen työnantajat Palta sekä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat saavuttaneet kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen viestinvälitys- ja logistiikka-alalle.
Eduskunta päätti tällä viikolla hallituspuolueiden äänin luopua käytännössä kokonaan Postin kilpailijoiden toimilupaehdoista. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto pitää postilain kokonaisuudistusta merkittävänä uhkana postipalveluille. Myös valtion omistajapolitiikan uusissa linjauksissa on riskinsä.
Posti on käynnistänyt toimenpiteitä jakelutapamuutoksesta, jossa se on ilmoittanut perusjakelun jatkuvan illalla klo 18:aan asti. Samalla se lisää pelkkää jakelua sisäl-tävien työvuorojen määrää. Posti ottaa uudet työvuorot käyttöön viikolla 17. Muutokset pohjautuvat kevään aikana käytyihin yt-neuvotteluihin. Tässä tiedotteessa muistutetaan ajankohtaisista ja tärkeistä asioista.
Työntekijän näkökulmasta vuosilomiin tuli heikennyksiä 1.4.2016, kun eduskunnan säätämät muutokset vuosilomalakiin tulivat voimaan. Osa työntekijöistä voi kuitenkin huokaista helpotuksesta, koska heikennykset eivät vaikuta kaikkien työntekijöiden vuosilomiin. Vuosilomalain muutos ei nimittäin vaikuta voimassa oleviin työehtosopimuksiin. Mikäli työehtosopimuksessa on sovittu vuosilomalakia paremmista määräyksistä, työehtosopimusmääräyksiä sovelletaan lain muutoksesta huolimatta.
Posti ilmoitti tänään merkittävistä henkilöstövähennyksistä postinjakelussa, myynti- ja asiakaspalvelussa, tuotannon hallinnossa ja konsernitoiminnoissa. Valtionyhtiö vähentää 682 työntekijää ja osa-aikaistaa 198. Tällä tulee olemaan katastrofaalisia seurauksia kansalaisten postipalveluille ja yhtiön tulevaisuudelle.
Tuotannon perusjakelun alueelliset päätösneuvottelut käytiin tiistaina 15.3. ja valtakunnallinen päätösneuvottelu keskiviikkona 16.3. Henkilöstön edustajien mielestä vähennykset ovat järkyttävän suuria, vaikka ne näyttäytyvät vähäisiltä isojen henkilökohtaisten irtisanomisratkaisujen vuoksi. Myös osa-aikaistamisia pidetään täysin ylimitoitettuina.
RSS ATOM