PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Postin henkilöstöä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen muistuttaa, että jakelupäivien vähentämisessä kyse on laskun saapumispäivämäärää suuremmasta ongelmasta.
Viime syksynä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU teki järjestöpäätöksen, jonka mukaan Postin työntekijät eivät perehdytä laillista postilakkoa murtamaan palkattua SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n rikkurityövoimaa. Vastavetona työnantaja poisti useilta työpaikoilta työntekijöitä, jotka olivat PAUn päätöksen mukaisesti kieltäytyneet perehdyttämästä vuokratyöntekijöitä vaikka olivatkin valmiita tekemään muun normaalin työnsä. Lisäksi työnantaja pidätti näiltä työntekijöiltä palkan niiltä päiviltä, joina heidät oli poistettu työpaikalta.
Posti suunnittelee uudistuksia tiistain postinjakeluun. Postimäärän voimakas väheneminen digitalisaation vuoksi edellyttää, että jakelua rytmitetään eri viikonpäiville uudella tavalla jakelukustannusten hillitsemiseksi. Jakelupäivien määrä ei uudistuksessa muutu. Muutoksella ei ole vaikutusta sanomalehtien varhaisjakeluun tai pakettien jakeluun.
Maanantaina kokoustettiin kahden osaston toimikuntien kesken. Kuopion osaston väen lisäksi koolla oli Pohjois-Savon toimihenkilöt ry:n aktiivit.
Palvelualojen työnantajat Palta sekä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ovat saavuttaneet kilpailukykysopimuksen mukaisen neuvottelutuloksen viestinvälitys- ja logistiikka-alalle.
Eduskunta päätti tällä viikolla hallituspuolueiden äänin luopua käytännössä kokonaan Postin kilpailijoiden toimilupaehdoista. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto pitää postilain kokonaisuudistusta merkittävänä uhkana postipalveluille. Myös valtion omistajapolitiikan uusissa linjauksissa on riskinsä.
RSS ATOM