PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Itellan yt-neuvottelut ovat päättyneet. Perusjakelusta irtisanotaan 495 työntekijää, määräaikaisuudet päättyvät ja enintään 180 työntekijää osa-aikaistetaan. Miksi?
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvostelee voimakkaasti Itellan irtisanomisia. Itella olisi halutessaan voinut käyttää pehmeämpiä keinoja, joilla irtisanomisia ja osa-aikaistamisia olisi voitu välttää. Lähes 500 työntekijän irtisanominen, satojen määräaikaisten työsopimusten päättäminen ja osa-aikaistamiset tarkoittavat käytännössä sitä, että jäljelle jäävät postinjakajat eivät tule selviytymään työstään.
Itellan julkaisema tiedote yt-neuvotteluiden päättymisestä ja lopullisesta henkilöstön vähennysmäärästä.
Työ- ja elinkeinoviranomaisen tulee aina informoida työttömän työnhakijan yleisistä velvollisuuksista ja työttömyyspäivärahan tai työmarkkinatuen saamisen keskeisistä edellytyksistä. Viime aikoina on tullut paljon kysymyksiä alle 25-vuotiaiden työttömyysturvasta.
Itellan perusjakelua koskevia yt-neuvotteluja jatkettiin 26.2.2014. Neuvottelujen kohderyhmään kuuluvien määrä tarkentui 8170 vakituiseen henkilöön. Itellan arvioima irtisanomistarve täsmentyi yhteensä enintään 720–760 vakituiseen henkilöön. PAUn neuvottelijoiden mukaan määrä on edelleen liian suuri.
Itellan perusjakelua koskevat yt-neuvottelut jatkuivat 13.2.2014. Toisessa neuvottelussa täsmennettiin muutoshankkeen perusteita, vaikutuksia ja suunniteltua etenemistä.
Itellan perusjakelua koskevat yt-neuvottelut käynnistyivät 29.1.2014. Ensimmäisissä neuvotteluissa käsiteltiin neuvottelujen perusteita ja vaikutuksia.
RSS ATOM