PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Ei näin, Itella! (30.3.2014)
Osastomme järjesti vuosikokouksen Hotelli Puijonsarvessa lauantaina. Jäsenistöä oli koolla kolmisenkymmentä henkilöä; enemmänkin olisi saliin mahtunut!
Lahden osasto järjesti vuoden 2014 talvipäivät. Ohjelma oli varsin kirjava ja uusia lajeja oli keksitty osallistujille runsain mitoin. Tarjolla oli myös asiapitoista tietoa kokousedustajille. Puheenaiheena, vähemmän yllätyksellisesti oli jakelun yt-neuvottelut ja irtisanomiset.
Itellan yt-neuvottelut ovat päättyneet. Perusjakelusta irtisanotaan 495 työntekijää, määräaikaisuudet päättyvät ja enintään 180 työntekijää osa-aikaistetaan. Miksi?
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvostelee voimakkaasti Itellan irtisanomisia. Itella olisi halutessaan voinut käyttää pehmeämpiä keinoja, joilla irtisanomisia ja osa-aikaistamisia olisi voitu välttää. Lähes 500 työntekijän irtisanominen, satojen määräaikaisten työsopimusten päättäminen ja osa-aikaistamiset tarkoittavat käytännössä sitä, että jäljelle jäävät postinjakajat eivät tule selviytymään työstään.
Itellan julkaisema tiedote yt-neuvotteluiden päättymisestä ja lopullisesta henkilöstön vähennysmäärästä.
RSS ATOM