Itella Posti Oy:n perusjakelun yhteistoimintaneuvottelut päättyivät

13.3.2014

Itellan julkaisema tiedote yt-neuvotteluiden päättymisestä ja lopullisesta henkilöstön vähennysmäärästä.

Itella Postin Palvelutuotannon perusjakelua koskeneet valtakunnalliset yt-neuvottelut päättyivät 12.3.2014.

Neuvotteluissa löydettiin muun muassa vapaaehtoisia ja muita ratkaisuja, joiden ansiosta irtisanomistarve on ennakoitua pienempi. Vakinaisen henkilöstön irtisanomistarpeeksi täsmentyi 495 henkilöä. Työ osa-aikaistuu enintään 180 kokoaikaisella henkilöllä ja sen lisäksi tulee muita työsuhteen ehtojen muutoksia.

Neuvottelujen kohderyhmään kuuluivat postityötä tekevä henkilöstö perusjakelutehtävissä, perusjakelun kuljetus- ja lajittelutehtävissä sekä kaikki yhteistekijät toiminnosta riippumatta, kaikkiaan 8170 vakituista henkilöä.

Miten tästä eteenpäin?

Esimiehet kertovat neuvotteluiden valtakunnallisista tuloksista varttipalavereissa. Tämän jälkeen keskusteluja käydään henkilöstön kanssa. Henkilöt, joiden työsuhde Itellassa päättyy tai joiden työsuhteen ehtoihin tulee muutoksia, kutsutaan henkilökohtaiseen keskusteluun. Ne, joiden työsuhde päättyy, saavat kutsun keskusteluun maanantaina 24.3. Poissaolijoille kutsut postitetaan kotiin. Nämä keskustelut käydään viimeistään tiistaina 1.4. ja irtisanomisajat alkavat 7.4.2014. Niiden työntekijöiden kanssa, joiden työsuhteen ehtoihin tulee muutoksia keskustellaan viimeistään torstaina 3.4.

Muutoksen vuoksi jakelureitteihin ja työvuoroihin tulee muutoksia ja tavoitteena on ottaa uudet reitit käyttöön huhtikuussa pääsiäisen jälkeen. Myös jakelutoimipaikkojen sijainnit voivat muuttua. Uusien reittien käyttöönottoa seurataan ja toimipaikkoja tuetaan siirtymäkauden ajan.

Tukea irtisanotuille

Henkilöstöä tuetaan muutoksessa Uusi polku -ohjelmalla ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisella muutosturvalla. Kaikki ne, joiden työt loppuvat ovat Uusi polku -ohjelman piirissä. Useilla paikkakunnilla järjestetään infotilaisuuksia, joissa saa lisätietoja työ- ja elinkeinotoimiston palveluista ja Uusi polku -ohjelmasta. Näiden tilaisuuksien aikataulusta tiedotetaan erikseen paikallisesti.

Toivotan kaikille jaksamista vaikeasta ajasta huolimatta.

Anu Punola

johtaja 
Itella Posti Oy