PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

PAU on sopinut Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksilla osasairauspäivärahan ehdoista. Työntekijän ja työnantajan sopiessa osasairaus-päivärahan käytöstä työntekijälle maksetaan ns. hänen normaali palkkansa, vaikka työaikaa lyhennetään. Työnantajan maksaessa osa-aikatyön aikana täyttä kokoaikatyön palkkaa, Kelan osasairauspäiväraha maksetaan työnantajalle.
Itellan palvelutuotannon lajittelutoimintoja koskevat paikkakuntakohtaiset yhteistoimintaneuvottelut jatkuivat maanantaina 8.9.2014 toisissa neuvotteluissa Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun ja Turun postikeskuksissa. Jyväskylässä, Seinäjoella ja Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä käytiin kolmas YT-neuvottelu. PAU pelkää lajittelutoiminnan keskittämisten vaarantavan postinkulun koko valtakunnassa sekä yleispalveluvelvoitteen toteutumisen.
Itellan oudolta tuntuvat uudelleenjärjestelyt sekä jatkuvat yt-kierrokset ovat näkyneet myös yhteiskuntamme päättäjille. Ohessa Kuopion postikeskusta koskevia päätöksiä kommentoi mielipidekirjoituksessaan myös kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.)
Itella ilmoitti tänään käynnistävänsä 2.9.2014 yhteistoimintaneuvottelut hallinnollisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä sekä tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävissä. Neuvottelut koskevat Itella Oyj:n, Itella Posti Oy:n, Itella Logistics Oy:n ja Itella Real Estate Oy:n organisaatioita Suomessa ja niiden piirissä on yhteensä 2234 henkilöä. Vähentämistarve on enintään 319 henkilöä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää ilmoitettua vähennystarvetta ehdottoman ylimitoitettuna. Vähentämistarve ei Itellan mukaan koske Postin palvelupisteitä eikä tuotannollisia tehtäviä kuten esimerkiksi postin lajittelussa tai jakelussa työskenteleviä postityöntekijöitä, kuljettajia, terminaali- ja varastotyöntekijöitä sekä Osoitepalvelut-yksikössä työskenteleviä henkilöitä.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU valitsi tänään liittovaltuuston ylimääräisessä kokouksessa liiton uudeksi puheenjohtajaksi jäljellä olevaksi liittokokouskaudeksi Heidi Niemisen. Hänet valittiin puheenjohtajaksi äänin 28-3. Vastaehdokkaana vaalissa oli postinjakelun valtakunnallinen pääluottamusmies Kari Lempinen Lahdesta. Liittokokouskausi kestää vuoteen 2017. Korpilahtelainen 35-vuotias Nieminen on toiminut ennen puheenjohtajavalintaansa PAUssa liittosihteerinä ja lakimiehenä.
Itella Oyj vaihtaa toiminimensä Posti Group Oyj:ksi 1.1.2015 lähtien. Posti palvelee jatkossa yhdellä palvelubrändillä niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaita. Muutos parantaa entisestään asiakaskokemusta ja selkeyttää yhtiön identiteettiä suomalaisena postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluyrityksenä.
Itellan palvelutuotannon lajittelutoimintoja koskevat paikkakuntakohtaiset yt-neuvottelut Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun, Turun, Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa sekä Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä käynnistyivät 11.8.2014. Ensimmäisissä neuvotteluissa käsiteltiin neuvottelujen perusteita ja vaikutuksia sekä tarkennettiin neuvottelujen kohderyhmiä. Lisäksi työnantaja tarkensi, että printtituotteilla tarkoitetaan mm. kirjeitä, lehtiä, mainoksia ja maksikirjeitä.
RSS ATOM