PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU valitsi tänään liittovaltuuston ylimääräisessä kokouksessa liiton uudeksi puheenjohtajaksi jäljellä olevaksi liittokokouskaudeksi Heidi Niemisen. Hänet valittiin puheenjohtajaksi äänin 28-3. Vastaehdokkaana vaalissa oli postinjakelun valtakunnallinen pääluottamusmies Kari Lempinen Lahdesta. Liittokokouskausi kestää vuoteen 2017. Korpilahtelainen 35-vuotias Nieminen on toiminut ennen puheenjohtajavalintaansa PAUssa liittosihteerinä ja lakimiehenä.
Itella Oyj vaihtaa toiminimensä Posti Group Oyj:ksi 1.1.2015 lähtien. Posti palvelee jatkossa yhdellä palvelubrändillä niin kuluttaja- kuin yritysasiakkaita. Muutos parantaa entisestään asiakaskokemusta ja selkeyttää yhtiön identiteettiä suomalaisena postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluyrityksenä.
Itellan palvelutuotannon lajittelutoimintoja koskevat paikkakuntakohtaiset yt-neuvottelut Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun, Turun, Jyväskylän ja Seinäjoen postikeskuksissa sekä Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä käynnistyivät 11.8.2014. Ensimmäisissä neuvotteluissa käsiteltiin neuvottelujen perusteita ja vaikutuksia sekä tarkennettiin neuvottelujen kohderyhmiä. Lisäksi työnantaja tarkensi, että printtituotteilla tarkoitetaan mm. kirjeitä, lehtiä, mainoksia ja maksikirjeitä.
Itella vähentämässä väkeä jälleen YT-neuvottelut alkavat taas – nyt vuorossa postikeskukset.
Osastomme mökillä Karhin saaressa järjestettiin mökkitalkoot menneenä lauantaina. Pieni, mutta sitäkin tehokkaampi Ryhmä Rämä pisti hulinaksi ja saikin jälleen paljon hyvää aikaiseksi!
PAUn Nuorisokurssi pidetään Lahdessa, Hotelli Cumuluksessa 13.–14.9.2014. Kurssilla on erinomainen mahdollisuus tutustua työehtoihin ja omiin oikeuksiin konkreettisten esimerkkien kautta. Kurssilla saat kattavan tietopaketin myös liiton jäseneduista.
RSS ATOM