Itella aloittaa YT-neuvottelut hallinnossa - vähennystarve jopa 319 henkilöä

28.8.2014

Itella ilmoitti tänään käynnistävänsä 2.9.2014 yhteistoimintaneuvottelut hallinnollisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä sekä tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävissä. Neuvottelut koskevat Itella Oyj:n, Itella Posti Oy:n, Itella Logistics Oy:n ja Itella Real Estate Oy:n organisaatioita Suomessa ja niiden piirissä on yhteensä 2234 henkilöä. Vähentämistarve on enintään 319 henkilöä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää ilmoitettua vähennystarvetta ehdottoman ylimitoitettuna. Vähentämistarve ei Itellan mukaan koske Postin palvelupisteitä eikä tuotannollisia tehtäviä kuten esimerkiksi postin lajittelussa tai jakelussa työskenteleviä postityöntekijöitä, kuljettajia, terminaali- ja varastotyöntekijöitä sekä Osoitepalvelut-yksikössä työskenteleviä henkilöitä.

Organisaatiomuutoksia tulossa - tavoitteena 75 miljoonan euron säästöt

Itella ilmoitti nyt käynnistyvän tehostamisohjelman olevan seuraava askel kohti Itellan visiota 2020. Samalla yhtiö ilmoitti keväällä 2013 käynnistyneen kaksivuotisen tehostamisohjelma Polariksen päättyvän, mutta saavan jatkoa uudella nimellä. Polaris-tehostamisohjelman tavoitteena oli 100 miljoonan euron säästöt. Uusi tehostamisohjelma kantaa nimeä Orion ja sen tavoitteena on yhteensä 75 miljoonan euron säästöt vuosina 2015-2016. 

Samalla Itella ilmoitti uusista organisaatiomuutoksista, jotka tulevat voimaan 1.1.2015. Uudessa organisaatiossa liiketoimintaryhmiä ovat Postipalvelut, Paketti- ja logistiikkapalvelut sekä Tuotanto-yksikkö. Useissa tuotantoyksiköissä ja alueorganisaatioiden toiminnoissa on tiedossa myös keskittämisiä. Muutosten ei kerrota koskevan Itella Venäjää eikä OpusCapitaa. 

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat tiistaina 2.9.2014 ja niiden arvioitu kesto on kuusi viikkoa. Alustavien arvioiden mukaan yt-neuvottelut päättyvät 15.10.2014

PAU tekee kaikkensa jäsenistön eteen

PAUn neuvottelijat tekevät luonnollisesti kaikkensa irtisanottavien määrän minimoimiseksi. Ole yhteydessä työpaikkasi luottamusmieheen, pääluottamusmieheen ja työsuojeluvaltuutettuun. Edunvalvojien tarkemmat yhteystiedot (plm, tsv) löydät esim. PAUn verkkosivuilta www.pau.fi/edunvalvonta.

Yt-neuvotteluista tiedotetaan säännöllisesti

Tiedotamme hallinnon yt:n aikana jäsenistöä säännöllisesti työpaikoille toimitettavilla tiedotteilla. Lisäksi liiton verkkosivuille (www.pau.fi → jäsensivut) päivitetään neuvotteluihin, muutosturvaan ja työttömyysturvaan liittyvää aineistoa.

 

Lisätietoa:

Valtakunnallinen pääluottamusmies toimihenkilöt
Mirja Sandberg puh. 0400 623 575, mirja.sandberg@itella.com

PAUn puheenjohtaja
Heidi Nieminen puh. 050 340 3217, heidi.nieminen@pau.fi