PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Pääluottamusmies ja varapääluottamusmiesvaalit postinumeroalueilla 50-52, 57-59, 70-83 sekä Kuopion postikeskus on ratkennut. Äänestyksen lopputuloksena alueen uusi pääluottamusmies on Jari Kontkanen Joensuusta.
PAU torjui neuvottelukierroksella työnantajan tavoitteet merkittävistä palkan alennuksista ja työehtojen heikennyksistä. Työehtoshoppailu estettiin, kun pakettilajittelijoille neuvoteltiin PAUn ja Paltan välinen oma työehtosopimus, joka vastaa sisällöltään (poikkeuksena työterveyshuolto ja sopimuskausi) Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta. Tässä kerromme vastauksia keskeisimpiin kysymyksiin uusista työehtosopimuksista.
Posti- ja logistiikka-alan PAU on tänään keskiviikkona hyväksynyt valtakunnansovittelijan eilen illalla jättämän sovintoehdotuksen uudeksi Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimukseksi. Uusi työehtosopimus on voimassa 31.10.2021 asti. Samassa kokonaisuudessa molemmat osapuolet hyväksyivät myös ratkaisun 700 pakettilajittelijan tilanteeseen.
Postin seikkailut Venäjällä, epäonnistuneet yrityskaupat ja laajentuminen logistiikkabisnekseen ovat tulleet maksamaan valtionyhtiölle jopa satoja miljoonia euroja. Tappiollista logistiikkatoimintaa on rahoitettu perinteisen postipalvelun voitoilla, ilmenee MOT:n selvityksestä
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi aiemmin tänään valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.
Sovittelussa ei sunnuntaina saatu aikaan ratkaisua. Osapuolet kävivät neuvotteluja, mutta asiat ovat vielä kesken. Sovittelua jatketaan maanantaina 18.11. klo 12.00. Lakot jatkuvat aiemmin ilmoitetun mukaisesti.
Aktiivimalli kuopattu, työelama kipuilee!
Postilaisten lakko jatkuu, kuinka umpisolmussa työriita on? Vieraina PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto, työelämäprofessori Lasse Mitronen Aalto-yliopistosta ja Varsinais-Suomen pääluottamusmies Tommi Tienpää Postista. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio
RSS ATOM