PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Työ- ja elinkeinoviranomaisen tulee aina informoida työttömän työnhakijan yleisistä velvollisuuksista ja työttömyyspäivärahan tai työmarkkinatuen saamisen keskeisistä edellytyksistä. Viime aikoina on tullut paljon kysymyksiä alle 25-vuotiaiden työttömyysturvasta.
Itellan perusjakelua koskevia yt-neuvotteluja jatkettiin 26.2.2014. Neuvottelujen kohderyhmään kuuluvien määrä tarkentui 8170 vakituiseen henkilöön. Itellan arvioima irtisanomistarve täsmentyi yhteensä enintään 720–760 vakituiseen henkilöön. PAUn neuvottelijoiden mukaan määrä on edelleen liian suuri.
Itellan perusjakelua koskevat yt-neuvottelut jatkuivat 13.2.2014. Toisessa neuvottelussa täsmennettiin muutoshankkeen perusteita, vaikutuksia ja suunniteltua etenemistä.
Itellan perusjakelua koskevat yt-neuvottelut käynnistyivät 29.1.2014. Ensimmäisissä neuvotteluissa käsiteltiin neuvottelujen perusteita ja vaikutuksia.
PAU:n YT-tiedote. (27.1.2014)
Itellan julkistamia ikäviä yt-uutisia on päässyt osaltaan kommentoimaan myös osastomme puheenjohtaja, varapääluottamusmies Juha Heikkinen.
Itellan postinjakelua koskevassa yt-menettelyssä on tarkoitus vähentää 1200 henkilöä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn mukaan kaavaillut ylimitoitetut henkilöstövähennykset heikentävät Itellan kykyä hoitaa postitoimintaa postilain edellyttämällä tasolla.
Itella joutuu sopeuttamaan toimintaansa perinteisen postin voimakkaaseen kysynnän laskuun, joka on seurausta sähköisen viestinnän nopeasta lisääntymisestä. Osana sopeuttamisohjelmaa Itella aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat vähentää 1 200 työpaikkaa perusjakelussa. Tästä osa voidaan toteuttaa vapaaehtoisten järjestelyjen ja luonnollisen poistuman kautta.
Työttömyysturvaan tuli vuoden alusta merkittäviä muutoksia, kun vuoden 2012 työurasopimuksessa ja vuoden 2013 työllisyys- ja kasvusopimuksessa sovitut uudistukset tulivat voimaan. Ohessa tärkeimmät muutokset.
RSS ATOM