PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

PAU:n YT-tiedote. (27.1.2014)
Itellan julkistamia ikäviä yt-uutisia on päässyt osaltaan kommentoimaan myös osastomme puheenjohtaja, varapääluottamusmies Juha Heikkinen.
Itellan postinjakelua koskevassa yt-menettelyssä on tarkoitus vähentää 1200 henkilöä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn mukaan kaavaillut ylimitoitetut henkilöstövähennykset heikentävät Itellan kykyä hoitaa postitoimintaa postilain edellyttämällä tasolla.
Itella joutuu sopeuttamaan toimintaansa perinteisen postin voimakkaaseen kysynnän laskuun, joka on seurausta sähköisen viestinnän nopeasta lisääntymisestä. Osana sopeuttamisohjelmaa Itella aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat vähentää 1 200 työpaikkaa perusjakelussa. Tästä osa voidaan toteuttaa vapaaehtoisten järjestelyjen ja luonnollisen poistuman kautta.
Työttömyysturvaan tuli vuoden alusta merkittäviä muutoksia, kun vuoden 2012 työurasopimuksessa ja vuoden 2013 työllisyys- ja kasvusopimuksessa sovitut uudistukset tulivat voimaan. Ohessa tärkeimmät muutokset.
Kuopion osaston jäsenistö osallistui suurella määrällä viime lauantain SM-liigaottelun seuraamiseen Niiralan Montussa.
PAU on julkaissut työehtosopimusneuvotteluiden tiimoilta tiedotteen. Tiedote kokonaisuudessaan on luettavissa oheisesta linkistä.
Itellasta arvioidaan, että toteutuessaan postialan laaja lakko voisi sotkea joulupostin pahan kerran.
RSS ATOM