PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Itella vähentämässä väkeä jälleen YT-neuvottelut alkavat taas – nyt vuorossa postikeskukset.
Osastomme mökillä Karhin saaressa järjestettiin mökkitalkoot menneenä lauantaina. Pieni, mutta sitäkin tehokkaampi Ryhmä Rämä pisti hulinaksi ja saikin jälleen paljon hyvää aikaiseksi!
PAUn Nuorisokurssi pidetään Lahdessa, Hotelli Cumuluksessa 13.–14.9.2014. Kurssilla on erinomainen mahdollisuus tutustua työehtoihin ja omiin oikeuksiin konkreettisten esimerkkien kautta. Kurssilla saat kattavan tietopaketin myös liiton jäseneduista.
Alle 3 - vuotiaan lapsen isä tai äiti, jonka työaika viikoittain on keskimäärin enintään 30 tuntia, voi saada Kelasta joustavaa hoitorahaa.
Työterveyslaitoksen, Itellan ja Itella-konsernin työhyvinvointisäätiön kolmivuotinen Kuorma-tutkimus nosti esille jakelutyöhön liittyviä kuormitustekijöitä. Tuloksia voidaan hyödyntää monilla suomalaisilla työpaikoilla. Tutkimuksen keskeisiä havaintoja olivat istumisen, työasentojen, kunnon ylläpitämisen ja esimiestyön merkitys työn kuormittavuuteen. Kuorma-tutkimus on hyvä esimerkki modernista kehitystyöstä, jonka tavoitteena on varmistaa työntekijöiden jaksaminen ja työkykyisyys muuttuvassa työssä jo ennen kuin työkykyongelmia alkaa näkyä. Työhyvinvoinnin kehittäminen on nimenomaan itse työn kehittämistä.
Vuorotteluvapaalaki muuttuu tällä tietoa 1.9.2014. Jos sopimus vuorotteluvapaasta tehdään ennen tätä, noudatetaan vanhan lain määräyksiä, jos vapaa alkaa viimeistään 31.12.2014.
Työoikeuden professori: Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä postissa oikeasti tapahtuu.
RSS ATOM