PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Alle 3 - vuotiaan lapsen isä tai äiti, jonka työaika viikoittain on keskimäärin enintään 30 tuntia, voi saada Kelasta joustavaa hoitorahaa.
Työterveyslaitoksen, Itellan ja Itella-konsernin työhyvinvointisäätiön kolmivuotinen Kuorma-tutkimus nosti esille jakelutyöhön liittyviä kuormitustekijöitä. Tuloksia voidaan hyödyntää monilla suomalaisilla työpaikoilla. Tutkimuksen keskeisiä havaintoja olivat istumisen, työasentojen, kunnon ylläpitämisen ja esimiestyön merkitys työn kuormittavuuteen. Kuorma-tutkimus on hyvä esimerkki modernista kehitystyöstä, jonka tavoitteena on varmistaa työntekijöiden jaksaminen ja työkykyisyys muuttuvassa työssä jo ennen kuin työkykyongelmia alkaa näkyä. Työhyvinvoinnin kehittäminen on nimenomaan itse työn kehittämistä.
Vuorotteluvapaalaki muuttuu tällä tietoa 1.9.2014. Jos sopimus vuorotteluvapaasta tehdään ennen tätä, noudatetaan vanhan lain määräyksiä, jos vapaa alkaa viimeistään 31.12.2014.
Työoikeuden professori: Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä postissa oikeasti tapahtuu.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto vaatii valtiota tulemaan apuun postinjakelun yleispalvelun rahoittamiseksi – kansalaisten peruspalvelu on turvattava. Valtionyhtiö Itella on käynyt useita yhteistoimintaneuvotteluja alkuvuoden aikana esim. postinjakelussa, sanomalehdenjakelussa, kuljetuksessa ja muissa toiminnoissa saadakseen talouttaan kuntoon. Talous edellä tehdyt postinjakelun massairtisanomiset ovat vaarantaneet kansalaisten postipalveluiden toteutumisen lain edellyttämällä tavalla. PAU vaatii käynnistämään nopeasti sekä keskustelun että lain valmistelun valtion tuesta postinjakelulle.
Jakeluhäiriöt: Itella kamppailee niukentuneiden resurssien kanssa.
RSS ATOM