PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Seuraavassa on tutustuttavissa ns. PLATON-pilotin tiimoilta Kuopion alueen edunvalvojien tekemä kannanotto pilotin vaikutuksista ja jatkamisesta vuodella sekä myös työnantajapuolen vastaus.
Tiedä oikeutesi ja hyödynnä jäsenetusi! Tule PAUn Tunne liittosi -kurssille Jyväskylään 17.–18.10.2015
"Kiitos!" (19.9.2015)
Perjantaina 18.9. ammattiliitot puolustavat palkansaajia työnseisauksilla ja yhteisellä mielenilmauksella maan hallituksen pakkolakeja vastaan. Jos vielä mietit kannattaako työnseisaukseen ja perjantain mielenilmaukseen osallistua, tutustu näihin laskelmiin.
Maan hallitus heikentää pysyvästi pakottavalla lainsäädännöllä myös PAUn jäsenten työehtoja. Sairauslomat muutetaan osin palkattomiksi, vuosilomia lyhennetään 30 päivään, arkipyhiä (helatorstai ja loppiainen) muutetaan pal-kattomiksi vapaapäiviksi sekä ylityö– ja sunnuntaikorvauksia leikataan. Lainsäädäntö on siis pakottava, joka tarkoittaa työntekijöiden sopimusoikeuden merkittävää rajoittamista. Tähän emme suostu.
SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen.
Posti-konsernista tuotannollisin ja taloudellisin (tuta) perustein irtisanotun työntekijän takaisinottovelvollisuudesta on sovittu Posti- ja logistiikka-alan unionin ja Postin välillä muutosturvasopimuksessa.
RSS ATOM