TES-Info: Työehtosopimusneuvottelut jumissa – Rahankäsittelyalalla sovittu palkankorotuksista.

9.10.2015

Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin torstaina 8.10. Helsingin Etelärannassa työnantajaliitto PALTAn tiloissa. Neuvottelut etenevät viime vuosien tapaan tälläkin kertaa hyvin verkkaisesti eikä tärkeitä asioita ole vielä päästy ruotimaan. Posti on kuvannut taloudellista tilannettaan useissa yhteyksissä erittäin vaikeaksi eivätkä työnantajan esittämät 17-sivun mittaiset heikennykset työehtoihin yhtään helpota neuvotteluasetelmaa.

Viestinvälitys- ja logistiikka-alan neuvotteluosapuolet PAU ja PALTA ovat tällä hetkellä sangen kaukana toisistaan ja kokonaisuus vaikuttaa vaikealta. Muutosturva on PAUn jäsenille erittäin tärkeä asia ja työnantajan väittämät sen kalleudesta kuulostavat oudoilta, koska mistään tulevista yt-neuvotteluista tai irtisanomisista ei työnantaja ole antanut mitään viitteitä. Seuraava varsinainen ”ison pöydän” neuvottelu käydään torstaina 15.10. Neuvotteluiden välissä tes-alatyöryhmät käyvät taustaneuvotteluita pienemmissä kokoonpanoissaan. Tässä tilanteessa on mahdotonta arvioida saavutetaanko neuvottelutulos ennen työrauhavelvoitteen päättymistä 31.10.2015, jonka jälkeen työtaistelutoimenpiteet ovat laillisia.

Informaatiologistiikka-alan neuvotteluita jatkettiin keskiviikkona 6.10. samankaltaisissa asetelmissa kuin Viestinvälitys- ja logistiikka-alan neuvottelujakin on käyty. Seuraava neuvottelu käydään tiistaina 13.10.2015.

Rahankäsittelyalalle sovittu palkankorotukset 1.12.2015 alkaen

Rahankäsittelypalvelut –alalla sovittiin 17.9.2015 työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen sopimusjakson mukaiset palkankorotukset. Sopimusjakso on 11 kuukautta, joten palkankorotukset ovat 1.12.2015 alkaen 15 euroa tai vähintään 0,39 %. Tehdyn sopimuksen myötä työehtosopimus jatkaa voimassaoloaan 31.10.2016 saakka. PAUn hallitus hyväksyi 7.10. pidetyssä kokouksessa tehdyn sopimuksen.

PAU tiedottaa jäseniä - yhteystiedot kuntoon!

Huom! Tiedotamme jäseniä työehtosopimusneuvottelutilanteesta aina tarvittaessa. Seuraa myös PAUn verkkosivuja www.pau.fi ja PAUn Facebook-sivua facebook.com/PAUliitto. Käy päivittämässä liiton kotisivuilla kohdassa sähköinen jäsenpalvelu (banneri etusivun oikeassa reunassa) sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ajan tasalle, että saat aina viimeisimmät tiedotteet.

 

Jussi Saariketo työehtoasiantuntija