PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Itella julkisti 30.10 näkemyksensä alan kehityksestä ja esitteli tuoreen visionsa. Itella ennusti lähetysmäärien alenevan 50 % vuoteen 2020 mennessä. Toiminta aiotaan säilyttää voitollisena. Tässä tarkoituksessa kuluja leikataan etupainotteisesti kuljetettavien lähetysmäärien ja liikevaihdon alentuessa. Ala on henkilöstövaltainen. Kirje- ja lehtipostin parissa työskentelee arviolta 16.000 työntekijää ja toimihenkilöä. Yrityksen visio tarkoittaa siis 8000 palkansaajan työn loppumista.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jätti tänään työtaisteluilmoituksen. Työt pysähtyvät kahden viikon kuluttua vuorokaudeksi Oulun Postikeskuksessa. Oulun työnseisaus on ensimmäinen rajattujen työnseisausten sarjassa. PAU painostaa työnantajaa hyväksymään liiton vaatiman henkilöstön sopeutuspaketin ja ryhtymään toimiin sanomalehdenjakajien alipalkkauksen oikaisemiseksi.
Posti-ja logistiikka-alan unioni PAUn liittohallitus päätti 30.10.2013 kokouksessaan asettaa tarvittaessa Viestinvälitys- ja logistiikka- alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksia koskevat työtehtävät yli- ja lisätyökieltoon. Yli- ja lisätyökielto astuu voimaan perjantaina 1.11.2013 klo 00.00.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluissa ei saavutettu neuvottelutulosta. Viestinvälitysala jää työmarkkinajärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimuksen ulkopuolelle.
Yksi aikakausi tuli Kuojakkeen jakelutoimipaikassa päätökseen kun pitkäaikaisen ja pidetyn työntekijän Tuula Jauhiaisen työuran päätöstä iteljoonina juhlittiin kakkukahvien merkeissä.
Nykyisin kirjeet jaetaan kuutena päivänä viikossa, mutta postin muututtua yhä enemmän sähköiseksi, jaettavan määrä on etenkin kaupungeissa vähentynyt.
Jälleen olisi tarjolla laadukasta koulutusta PAU:n jäsenille. Liitto järjestää "Selkoa sopimuksista" -kurssin 16-17. marraskuuta Tampereella.
Vuosilomallaan sairastunut työntekijä saa vastedes siirtää lomaansa ensimmäisestä sairauspäivästä alkaen. Karenssin poistava lainmuutos tulee voimaan tänään.
RSS ATOM