PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Uudet palkkataulukot ovat nyt nähtävissä. Palkkataulukot ovat voimassa 1.11.2014 alkaen.
PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn välisissä postialan työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin lokakuun viimeisenä päivänä neuvottelutulos. Neuvottelujen tärkein tavoite, muutosturvasopimus, säilyy. Palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaisia. Uusi viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus (VVL) on voimassa 1.11.2014 - 31.10.2015.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn välisissä postialan työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin perjantain vastaisena yönä neuvottelutulos. PAUn liittohallitus kokoontuu perjantaina 31.10. aamupäivällä arvioimaan saavutettua neuvottelutulosta. PAUn neuvottelijat esittävät neuvottelutuloksen hyväksymistä. Sopimuskauden pituus on 12 kuukautta eli uusi työehtosopimus on voimassa 31.10.2015 saakka. Mikäli molempien sopijaosapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, PAU tiedottaa uuden työehtosopimuksen sisällöstä tarkemmin ensi viikolla.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn väliset postialan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantaina 24.10.2014 koko päivän, mutta keskeytyivät illalla tuloksettomina. Informaatiologistiikka-alan TES-neuvotteluissa saavutettiin alustava neuvottelutulos torstaina 23.10.2014, mutta molemmat työehtosopimukset hyväksytään samaan aikaan. Vaikka pientä etenemistä neuvotteluissa oli havaittavissa, on tilanne edelleen vaikea. PAUn tavoitteena on saada TES-neuvottelut päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Seuraava postialan TES-neuvottelu on tiistaina 28.10.2014 klo 9:30 alkaen. PAUn tärkeimpänä tavoitteena on saada jatko muutosturvasopimukselle ja taata alalle riittävät työehdot jatkossa.
Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) oli puheenjohtajansa Heidi Niemisen mukaan viime hetkiin asti tulossa mukaan syksyllä 2013 solmittuun kasvu- ja työllisyyssopimukseen.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU arvostelee voimakkaasti Itellan hallinnollisten ja tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävien irtisanomisia. Kuinka ylimitoitettujen irtisanomisten jälkeen pystytään vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin? Irtisanomiset vaikeuttavat työn organisointia ja johtamista. Tästä kärsivät viime kädessä Itellan asiakkaat ja henkilöstö.
RSS ATOM