PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti- ja logistiikka-alan unionin mukaan Itella olisi palkannut takaisin yli puolet irtisanomistaan postinjakajista.
Itella teki postinjakelun yt-menettelyssä karkean virhearvion. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU varoitti viime keväänä Itellaa postinjakelun ylimitoitetuista irtisanomisista. Farssimaisen yt-menettelyn tulokset näkyvät yhä. Jakajat eivät selviydy työmäärästä annetussa työajassa ja tuhansia lähetyksiä jää jakamatta. Lisäksi Itella joutui Viestintäviraston tehotarkkailuun. Nyt noin 400:sta irtisanotusta postinjakajasta yli 200 on otettu takaisin joko toistaiseksi voimassa olevaan tai määräaikaiseen työsuhteeseen.
Uudet palkkataulukot ovat nyt nähtävissä. Palkkataulukot ovat voimassa 1.11.2014 alkaen.
PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn välisissä postialan työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin lokakuun viimeisenä päivänä neuvottelutulos. Neuvottelujen tärkein tavoite, muutosturvasopimus, säilyy. Palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaisia. Uusi viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus (VVL) on voimassa 1.11.2014 - 31.10.2015.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn välisissä postialan työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin perjantain vastaisena yönä neuvottelutulos. PAUn liittohallitus kokoontuu perjantaina 31.10. aamupäivällä arvioimaan saavutettua neuvottelutulosta. PAUn neuvottelijat esittävät neuvottelutuloksen hyväksymistä. Sopimuskauden pituus on 12 kuukautta eli uusi työehtosopimus on voimassa 31.10.2015 saakka. Mikäli molempien sopijaosapuolten hallinnot hyväksyvät neuvottelutuloksen, PAU tiedottaa uuden työehtosopimuksen sisällöstä tarkemmin ensi viikolla.
RSS ATOM