PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU päätti käynnistää laajat työtaistelutoimet työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Lakossa ovat torstaina 19.11. ja perjantaina 20.11. Helsingin postinjakelu, pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan sanomalehdenjakelu, Helsingin postikeskus ja ulkomaantuotanto, Siipitien ulkomaantuotanto ja hinnoittelupalvelu, Vantaan logistiikkakeskus ja ulkomaantuotanto, Helsingin Veturitien terminaali sekä Liedon logistiikkakeskus ja terminaali.
Kuopion keskustan ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät marssivat ulos työpaikaltaan tänä aamuna.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittohallitus päätti esittää huomiselle liittovaltuuston kokoukselle laajojen työtaistelutoimien käynnistämistä vauhdittamaan työehtosopimusneuvotteluja. Liitto päätti samalla kehottaa työntekijöitä pidättäytymästä ulosmarsseista ennen laajojen työtaistelutoimien aloittamista.
Suomalaisen ex-puhelinjätti Nokian sanottiin kaatuneen pelolla johtamiseen, työntekijöiden luovuus katosi, kun virheitä ei sallittu ja tehokkuutta maksimoitiin jatkuvien yt-neuvotteluiden kautta. Nokialainen henkilöstöpolitiikka on siirtynyt Postiin henkilöstöjohtajan ja lukuisten muiden henkilöstöasiantuntijoiden voimin. Ja tämä näkyy. Seuraava Postin henkilöstöpolitiikan rimanalitus tapahtuu maanantaina, kun Posti marssittaa työpaikoille SOL:n kanssa tekemänsä sopimuksen perusteella satoja vuokratyöntekijöitä. Vuokratyöntekijöiden tarkoituksena on opetella Postin työt, jotta he voisivat olla jatkossa rikkomassa mahdollisia työnseisauksia. Edellä kuvatun johdosta PAU päätti tänään asettaa viestinvälitys- ja logistiikka-alan alaiset työt 2.11. alkaen ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskieltoon seuraavasti: niissä työpaikoissa, joihin tulee SOL Oy:n vuokratyöntekijöitä, ei tehdä kyseisen vuorokauden aikana ylitöitä. Vuokratyöntekijöitä ei myöskään perehdytetä tai kouluteta työtehtäviin.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin perjantaina 30.10. Osapuolet eivät löytäneet sopua ja työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 31.10.2015. Työehtosopimuksen määräykset jatkavat voimassaoloaan sellaisenaan. Neuvotteluja jatketaan maanantaina 2.11.2015
Posti-työnantaja tavoittelee tes-neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin ja epäinhimillisiä työvuoroja sekä muutosturvasopimuksen poistamista. SOL:n kanssa on tehty sopimus vuokratyövoiman käytöstä. Postin tarkoitus on jatkossa hoitaa vain minimiresurssi omalla vakituisella henkilöstöllä ja kaikki tämän lisäksi tarvittava työvoima olisi vuokratyövoimaa.
PLM/TSV-tiedote. (22.10.2015)
Syksyinen tervehdys kaikille
Postia jää jakamatta jopa päivittäin. Pääluottamusmiehen mukaan se johtuu henkilöstövähennyksistä, työnantajan mukaan yllättävistä sairauspoissaoloista.
RSS ATOM