PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti-työnantaja tavoittelee tes-neuvotteluissa satojen eurojen leikkausta työntekijöiden kuukausiansioihin ja epäinhimillisiä työvuoroja sekä muutosturvasopimuksen poistamista. SOL:n kanssa on tehty sopimus vuokratyövoiman käytöstä. Postin tarkoitus on jatkossa hoitaa vain minimiresurssi omalla vakituisella henkilöstöllä ja kaikki tämän lisäksi tarvittava työvoima olisi vuokratyövoimaa.
PLM/TSV-tiedote. (22.10.2015)
Syksyinen tervehdys kaikille
Postia jää jakamatta jopa päivittäin. Pääluottamusmiehen mukaan se johtuu henkilöstövähennyksistä, työnantajan mukaan yllättävistä sairauspoissaoloista.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin torstaina 15.10. Helsingin Etelärannassa työnantajaliitto PALTAn tiloissa.
Postin johto antoi kirjallisen varoituksen Lapin alueen pääluottamusmiehelle tämän kerrottua Lapin Kansan toimittajalle postinjakelun ongelmista. Pääluottamusmies toi lehden haastattelussa 7.10. esiin huolen edustamiensa työntekijöiden työssä jaksamisesta ja Postin palvelulupauksista. Tätä ennen pääluottamusmies oli huomauttanut lukuisia kertoja työnantajaansa jakelun ongelmista. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää pääluottamusmiehen varoitusta käsittämättömänä.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin torstaina 8.10. Helsingin Etelärannassa työnantajaliitto PALTAn tiloissa. Neuvottelut etenevät viime vuosien tapaan tälläkin kertaa hyvin verkkaisesti eikä tärkeitä asioita ole vielä päästy ruotimaan. Posti on kuvannut taloudellista tilannettaan useissa yhteyksissä erittäin vaikeaksi eivätkä työnantajan esittämät 17-sivun mittaiset heikennykset työehtoihin yhtään helpota neuvotteluasetelmaa.
Työnantajan (Postin) yksipuolisesti aiemmin julkaisema ilmoitus, jonka mukaan haittalisiä ei saisi vaihtaa joustovapaaksi, on kumottu.
Aiemmassa uutisessa käsittelimme osastomme edunvalvonnan tekemää kannanottoa Platon-pilottiin liittyen. Myös työnantajan edustajan, johtaja Olli Nevanlinnan vastaus oli luettavissa siitä. Nyt julkaisemme vielä osastomme uuden kommentin asiaan liittyen. (Tämä siis osoitettuna Nevanlinnalle, mutta suuremmalla jakelulla.)
RSS ATOM