PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti on jatkanut tänään perjantaina työntekijöiden poistamista työpaikoilta. Postityöntekijöiden ei ole annettu tehdä normaalia työtään, kun he ovat kieltäytyneet perehdyttämästä SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n vuokratyöntekijöitä lakkorikkureiksi. Postin viikon aikana aiheuttamat vahingot asiakkaille ja yrityksille ovat mittavat.
Kuopion keskustan, ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät asetettiin työnsulkuun myös tänä aamuna työnantajan toimesta. Työntekijät kieltäytyivät perehdyttämästä SOL-vuokratyöntekijöitä. Tämän jälkeen työnantaja ilmoitti poistavansa kaikki perehdyttämisestä kieltäytyneet työntekijät työpaikaltaan.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU päätti 12.11.2015 asettaa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksia koskevat kaikki työtehtävät ylityökieltoon työehtosopimusneuvotteluiden vauhdittamiseksi. Ylityökielto ei koske OpusCapita Group Oy:tä. Ylityökielto astuu voimaan perjantaina 13.11.2015 klo 00.00. Osa-aikaiset työntekijät voivat tehdä kuitenkin lisätyötä. Ylityökiellon aikana on huomioitava, että kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvien työtehtävien hoitamisesta ei saa syntyä ylityötä, vaan ne tulee järjestää tehtäväksi varsinaisella työajalla.
Kuopion keskustan, ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät asetettiin työnsulkuun myös tänä aamuna työnantajan toimesta. Työntekijät kieltäytyivät perehdyttämästä SOL-vuokratyöntekijöitä. Tämän jälkeen työnantaja ilmoitti poistavansa kaikki perehdyttämisestä kieltäytyneet työntekijät työpaikaltaan.
Kuopion keskustan, ns. Kuopio10:n jakelutoimipaikan työntekijät asetettiin työnsulkuun työnantajan toimesta tänä aamuna. Työntekijät kieltäytyivät perehdyttämästä SOL-vuokratyöntekijöitä. Tämän jälkeen työnantaja ilmoitti poistavansa kaikki perehdyttämisestä kieltäytyneet työntekijät työpaikaltaan.
SAK:n kuljetusliitot ovat ilmoittaneet olevansa valmiita tukitoimiin vauhdittaakseen postialan työehtosopimusneuvotteluja. Liittojen hallinnot ovat kokoontuneet tänään. Ovatko liitot esimerkiksi valmiiita pysäyttämään ulkomaanviennin satamissa, on vielä auki.
Posti asetti tänään eri puolilla Suomea yhdellätoista paikkakunnalla kokonaisia työpaikkoja työsulkuun estämällä työntekijöitä tekemästä työtään. Postinjakelu estettiin eri työyksiköissä Rovaniemellä, Torniossa, Kemijärvellä, Simossa, Kemissä, Punkalaitumella, Urjalassa, Kuopiossa, Savonlinnassa, Äänekoskella, Jyväskylässä ja Tampereella. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää työsulkuja laittomina, koska Posti ei ole noudattanut työriitalain mukaista kahden viikon ilmoitusaikaa valtakunnansovittelijalle.
Posti on Helsingissä Malmin perusjakelussa järjestänyt tänään laittoman työsulun. Työnantaja oli määrännyt työntekijöitä perehdyttämään SOL:n vuokratyöntekijöitä. Työntekijän kieltäytyessä hänet poistettiin työpaikalta. Sama toistui kaikkien työntekijöiden kohdalla heidän kieltäytyessään pereh-dyttämästä vuokratyöntekijää. Lopuksi työnantaja poisti myös SOL:n vuokratyöntekijät työpaikalta. PAU katsoo kyseessä olevan laittoman työsulun, koska työriitalain mukaista ennakkoilmoitusta am-mattiliitolle ja valtakunnansovittelijalle ei ole tehty. Tapahtuneesta löytyy tiedote PAUn sivuilta www.pau.fi. Tilanne työpaikoilla elää jatkuvasti. Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi ja niitä päivi-tetään sitä mukaa, kuin tilanne kehittyy. Koulutus-, perehdyttämis- ja ylityökieltoa ei tule missään tapauksessa rikkoa. Postin toiminta on ennenkuulumattoman röyhkeää. Työehtojen puolustamiseen tarvitaan nyt meitä kaikkia. Lue nämä ohjeet huolellisesti.
RSS ATOM