PAU:n lehdistötiedote: Posti esti taas postinjakelun - asiakkaat ja yritykset kärsivät.

13.11.2015

Posti on jatkanut tänään perjantaina työntekijöiden poistamista työpaikoilta. Postityöntekijöiden ei ole annettu tehdä normaalia työtään, kun he ovat kieltäytyneet perehdyttämästä SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n vuokratyöntekijöitä lakkorikkureiksi. Postin viikon aikana aiheuttamat vahingot asiakkaille ja yrityksille ovat mittavat.

Esimerkiksi Helsingin Konalassa, Pasilassa ja Pakilassa tuhannet asiakkaat ja yritykset jäivät perjantaina ilman posteja. Postin johto pettää laittomilla työsuluilla asiakaslupauksia ja aiheuttaa merkittävää vahinkoa yhteiskunnalliselle peruspalvelulle.

Posti on asettanut tällä viikolla eri puolilla Suomea useilla eri paikkakunnilla kokonaisia työpaikkoja työsulkuun estämällä työntekijöitä tekemästä työtään. Postinjakelu on estetty eri työyksiköissä Helsingissä, Espoossa, Rovaniemellä, Torniossa, Kemijärvellä, Simossa, Kemissä, Oulussa, Punkalaitumella, Urjalassa, Kuopiossa, Savonlinnassa, Äänekoskella, Huittisissa, Lempäälässä, Orivedellä, Turussa, Raahessa, Salossa, Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Tampereella.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää työsulkuja laittomina, koska Posti ei ole noudattanut työriitalain mukaista kahden viikon ilmoitusaikaa valtakunnansovittelijalle.

Työsulku ei ole työntekijöiden työtaistelu

PAU asetti viikko sitten laillisen koulutus, perehdytys- ja ylityökiellon niille työpaikoille, joihin tulee SOL Oy:n vuokratyövoimaa. Tämän jälkeen Posti on lähettänyt eri puolilla Suomea päivittäin työntekijöitä yksi kerrallaan kotiin ja estänyt heitä tekemästä työtään.

Posti on väittänyt julkisuudessa laittomia työsulkuja työntekijöiden työtaisteluksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Työsulku on työnantajan painostuskeino, jolla työntekijöiltä estetään työnteko.

 

Lisätietoja:

Heidi Nieminen, puheenjohtaja, puh. 050 340 3217