TES-tiedote: Perehdytyskielto ulkopuoliselle työvoimalle ja lisätyökielto.

22.11.2015

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti perjantaina 20.11.2015 valtakunnansovittelijalle asettavansa Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen alaiset työt perehdyttämis- ja koulutuskieltoon välittömästi seuraavasti:

Niissä työpaikoissa, joihin tulee ulkopuolista työvoimaa, ulkopuolisia työntekijöitä, ei perehdytetä/kouluteta työtehtäviin. Kielto on voimassa toistaiseksi.

PAU ilmoitti asettavansa myös Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen alaiset työt lisätyökieltoon 20.11.2015 alkaen klo 20.00. Lisätyökielto on voimassa toistaiseksi. Lisätyökielto oli pakko ilmoittaa, koska Posti pyrkii tällä hetkellä rekrytoimaan viikonlopuksi osa-aikaisia työntekijöitä lakkopaikkoihin töihin. Lakoissa olevissa paikoissa on myös ollut viime päivinä muita kuin SOL:n vuokratyöntekijöitä ja eri alihankintafirmoja tekemässä töitä, joten perehdytyskielto laajennettiin koskemaan kaikkea ulkopuolista työvoimaa.

Edellä mainittujen lisäksi voimassa on edelleen myös ylityökielto. Lisätietoa kaikista työtaisteluilmoituksista löydät täältä: http://www.pau.fi/tes-neuvottelut/

 

Lisätietoja:

Seppo Kinnunen      Juha Pöyry            Jussi Saariketo

järjestöpäällikkö       tiedottaja                työehtoasiantuntija

puh: 0400 706 502   puh: 040 356 0567  puh: 044 268 5110

seppo.kinnunen@pau.fi juha.poyry@pau.fi jussi.saariketo@pau.fi