Posti: Emme käytä SOLin henkilökuntaa lakon aikana.

18.11.2015

Posti toivoo, että jumiutuneet työehtosopimusneuvottelut vauhdittuisivat, sanoo toimitusjohtaja Heikki Malinen. "Tavoitteemme pysyvät kuitenkin samoina", hän toteaa.

Posti kertoo, ettei se aio käyttää SOL Henkilöstöpalvelujen työntekijöitä huomenna torstaina uhkaavan lakon aikana.

Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen sanoo, että ratkaisuun päädyttiin, jotta jumiutuneet työehtosopimusneuvottelut vauhdittuisivat.

– Tavoitteemme pysyvät kuitenkin samoina. Postin on uudistuttava, ja monopoliajan jäykkyydet työehtosopimuksesta on purettava, hän sanoo tiedotteen mukaan.

Postinjakelussa ja -lajittelussa on työskennellyt satoja SOLin työntekijöitä sen jälkeen kun postialalla siirryttiin sopimuksettomaan tilaan. Tämä tapahtui marraskuun alussa.

Posti toteaa tiedotteessaan, että vuokratyövoiman käyttö on ollut laillista. Se on sallittua silloinkin, kun lakko on laillinen.

– Kysymys vuokratyövoiman käytöstä on osaltaan haitannut postialan neuvotteluja. Haluammekin nyt poistaa tämän umpisolmun neuvottelupöydästä.

– Odotamme, että työntekijäpuoli keskittyy tämän jälkeen etsimään kestävää ratkaisua postialan vaikeaan kilpailukykyongelmaan ja sopimaan työehdoista, jotka turvaavat työpaikat ja Postin kilpailukyvyn kiristyvässä kilpailussa, Malinen sanoo tiedotteessa.

Postialan kiistaa on ratkottu viimeksi valtakunnansovittelija Minna Helteen johdolla. Palvelualojen työnantajien Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn on määrä palata neuvottelupöytään tänään keskiviikkona kello 13:lta.

Kuljetusalan ammattiliitto AKT ja Palvelualojen ammattiliitto PAM asettivat SOL Henkilöstöpalvelut -yhtiön hakusaartoon aiemmin tällä viikolla.

 

Yle / Esa Koivuranta