PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Posti Palvelut Oy:n pakettilajittelijoiden työehtosopimuksen palkkaratkaisut sekä Informaatiologistiikka-alan neuvottelutulos hyväksyttiin perjantaina PAUn ja PALTA:n hallinnoissa.
PAUn työehtosopimusten soveltamisaloilla (pois lukien Ahvenanmaa ja Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen palkkaliite D) siirrytään vuosilomissa vuosilomalain ja työehtosopimuksien mukaisesta arkipäivälaskennasta (6 päivää viikossa) lomapäivälaskentaan (5 päivää viikossa) maaliskuussa 2022 myös Posti Oy:n osalta.
VIRKISTÄYTYMISILTA LA 4.9.2021 SATAMAN HELMESSÄ Suuren suosion jäsenistömme keskuudessa saanut PAUn Kuopion osaston Tutustumis- ja virkistäytymisilta järjestetään pyynnöstänne jälleen! Osallistumisoikeus kaikilla PAUn Kuopion osaston jäsenillä.
Kuopion osaston vuosikokous saatiin koronaperuuntumisen jälkeen lopulta käytyä aurinkoisena lauantaipäivänä. Vuosikokous valitsi uuden toimikunnan. Viime kaudella osaston puheenjohtajana aloittanut Juha-Pekka Hakulinen valittiin osaston puheenjohtajaksi myös uudelle toimintakaudelle.
Joustovapaa vuoden 2020 vuosityöajan lyhennyksen perusteella on annettava ja vapaana pidettävä vuoden 2021 aikana. Vapaan ajankohdasta on sovittava 30.3.2021 mennessä.
Koronapandemia on iskenyt rajusti perinteisten postipalveluiden kysyntään. Kirjepostin määrä väheni huhtikuussa peräti noin 20 %. Tämän takia Postipalvelut joutuu suunnittelemaan kesän ajaksi poikkeusjärjestelyä, jossa perjantain postilähetykset jaettaisiin pääsääntöisesti jo torstaina. Posti aloittaa myös yhteistoimintaneuvottelut Postipalvelut-liiketoimintaryhmän tuotantoa ja hallintoa sekä Posti Group -konsernin hallintoa koskevista mahdollisista lomautuksista. Paketti ja verkkokauppa -liiketoimintaryhmän henkilöstö ei ole näiden yhteistoimintaneuvottelujen piirissä.
Pääluottamusmies ja varapääluottamusmiesvaalit postinumeroalueilla 50-52, 57-59, 70-83 sekä Kuopion postikeskus on ratkennut. Äänestyksen lopputuloksena alueen uusi pääluottamusmies on Jari Kontkanen Joensuusta.
PAU torjui neuvottelukierroksella työnantajan tavoitteet merkittävistä palkan alennuksista ja työehtojen heikennyksistä. Työehtoshoppailu estettiin, kun pakettilajittelijoille neuvoteltiin PAUn ja Paltan välinen oma työehtosopimus, joka vastaa sisällöltään (poikkeuksena työterveyshuolto ja sopimuskausi) Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta. Tässä kerromme vastauksia keskeisimpiin kysymyksiin uusista työehtosopimuksista.
RSS ATOM