PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Itellan hallinnollisten ja tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävien yhteistoiminta-neuvottelut päättyivät tänään 9.10.2014 kaikkien muiden, paitsi Paketti- ja logistiikkapalveluiden Toimitusketjuratkaisut-yksikön osalta. Neuvottelut päättyivät erimielisyyteen. ”Postipalveluiden myynnin ja markkinoinnin sekä ja tuotannon osalta on mittava määrä erimielisyyksiä,” kertoo toimihenkilöiden valtakunnallinen pääluottamusmies Mirja Sandberg.
Työmarkkinoiden keskusjärjestöt allekirjoittivat sopimuksen uudesta eläkejärjestelmästä perjantaina 26. syyskuuta 2014.
Tervetuloa PAUn Tunne liittosi, tiedä oikeutesi –kurssille Tampereelle 18.–19.10.2014. Kurssipaikkana on Hotelli Holiday Inn, Yliopistonkatu 44, Tampere. Kurssi on tarkoitettu erityisesti sellaisille jäsenille, jotka eivät ole aktiivitoimijoita omassa ammattiosastossaan. Kurssilla käsitellään ammattiliiton ja ammattiosastojen toimintaa ja päätöksentekoa. Kurssi sisältää myös perustiedot kokoustekniikasta. Pyydä työkavereita mukaan ja lähtekää yhdessä mukavalle ja hyödylliselle kurssille!
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät tänään. Informaatiologistiikka-alan työehtosopimusneuvottelut käynnistyvät myöhemmin. Alat jäivät työmarkkinajärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimuksen ulkopuolelle syksyllä 2013. Sopimusten voimassaoloaika päättyy 31.10.2014.
Itellan palvelutuotannon lajittelutoimintoja koskevat paikkakuntakohtaiset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 22.9.2014. Vaikka irtisanomisten määrä neuvotteluiden aikana vähentyi, PAU pahoittelee sitä, ettei Itella kyennyt hallitsemaan muutosta pehmeämmillä keinoilla, kuten eläköitymisillä ja muilla vapaaehtoisilla ratkaisuilla. Irtisanomisten lisäksi henkilöstön määrä vähenee oleellisesti määräaikaisten työsuhteiden päättymisten myötä. Työnantajan suunnittelemat toimintojen siirrot arvioidaan tapahtuvan 13.10.2014 lukien.
PAU on sopinut Viestinvälitys- ja logistiikka-alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksilla osasairauspäivärahan ehdoista. Työntekijän ja työnantajan sopiessa osasairaus-päivärahan käytöstä työntekijälle maksetaan ns. hänen normaali palkkansa, vaikka työaikaa lyhennetään. Työnantajan maksaessa osa-aikatyön aikana täyttä kokoaikatyön palkkaa, Kelan osasairauspäiväraha maksetaan työnantajalle.
Itellan palvelutuotannon lajittelutoimintoja koskevat paikkakuntakohtaiset yhteistoimintaneuvottelut jatkuivat maanantaina 8.9.2014 toisissa neuvotteluissa Helsingin, Tampereen, Kuopion, Oulun ja Turun postikeskuksissa. Jyväskylässä, Seinäjoella ja Vantaan Ulkomaanposti-yksikössä käytiin kolmas YT-neuvottelu. PAU pelkää lajittelutoiminnan keskittämisten vaarantavan postinkulun koko valtakunnassa sekä yleispalveluvelvoitteen toteutumisen.
Itellan oudolta tuntuvat uudelleenjärjestelyt sekä jatkuvat yt-kierrokset ovat näkyneet myös yhteiskuntamme päättäjille. Ohessa Kuopion postikeskusta koskevia päätöksiä kommentoi mielipidekirjoituksessaan myös kuopiolainen kansanedustaja Markku Rossi (kesk.)
Itella ilmoitti tänään käynnistävänsä 2.9.2014 yhteistoimintaneuvottelut hallinnollisissa asiantuntija- ja esimiestehtävissä sekä tuotannon suunnittelu- ja esimiestehtävissä. Neuvottelut koskevat Itella Oyj:n, Itella Posti Oy:n, Itella Logistics Oy:n ja Itella Real Estate Oy:n organisaatioita Suomessa ja niiden piirissä on yhteensä 2234 henkilöä. Vähentämistarve on enintään 319 henkilöä. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää ilmoitettua vähennystarvetta ehdottoman ylimitoitettuna. Vähentämistarve ei Itellan mukaan koske Postin palvelupisteitä eikä tuotannollisia tehtäviä kuten esimerkiksi postin lajittelussa tai jakelussa työskenteleviä postityöntekijöitä, kuljettajia, terminaali- ja varastotyöntekijöitä sekä Osoitepalvelut-yksikössä työskenteleviä henkilöitä.
RSS ATOM