TES-neuvottelut keskeytyivät taas tuloksettomina – työrauhaa jäljellä vain muutama päivä

27.10.2014

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn ja Palvelualojen työnantajaliitto PALTAn väliset postialan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat perjantaina 24.10.2014 koko päivän, mutta keskeytyivät illalla tuloksettomina. Informaatiologistiikka-alan TES-neuvotteluissa saavutettiin alustava neuvottelutulos torstaina 23.10.2014, mutta molemmat työehtosopimukset hyväksytään samaan aikaan. Vaikka pientä etenemistä neuvotteluissa oli havaittavissa, on tilanne edelleen vaikea. PAUn tavoitteena on saada TES-neuvottelut päätökseen lokakuun loppuun mennessä. Seuraava postialan TES-neuvottelu on tiistaina 28.10.2014 klo 9:30 alkaen. PAUn tärkeimpänä tavoitteena on saada jatko muutosturvasopimukselle ja taata alalle riittävät työehdot jatkossa.

Vuoden 2014 aikana Itellan yli pyyhkäisi ennennäkemätön YT-aalto ja ilman PAUn syksyllä 2013 taistelemaa muutosturvasopimusta monen tilanne olisi ollut huomattavasti nykyistä hankalampi. Työpaikkansa säilyttäneidenkään tilanne ei ole helppo ja heille on turvattava riittävät työehdot alan haastavassa tilanteessa. Totuus on, että alalta on yhä edelleen katoamassa tuhansia työpaikkoja. Tähän tilanteeseen PAUn neuvottelijat hakevat neuvottelupöydässä oikeaa ratkaisua, jota vielä perjantaina ei ollut näkyvillä.

PAUn jäsenten valmistauduttava mahdollisiin työtaistelutoimiin

Työrauhaa on jäljellä vain muutama päivä ja ratkaisujen aika neuvotteluissa alkaa olla nyt käsillä. Mikäli neuvottelutulosta ei uudesta työehtosopimuksesta saada 31.10.2014 mennessä, on edessä tilanne, jossa arvioidaan millaisiin työtaistelutoimiin mahdollisesti ryhdytään. Jos neuvottelut venyvät marraskuulle, silloin jokaisen PAUn jäsenen panosta neuvotteluiden loppuun saattamiseksi tarvitaan. Tähän on jokaisen jäsenen nyt valmistauduttava. Ammattiosastoille on laitettu viime viikolla pyynnöt perustaa alueelliset lakkotoimikunnat.

PAU tiedottaa aktiivisesti

PAU tiedottaa edunvalvojiaan ja jäseniään aktiivisesti neuvotteluiden etenemisestä. Seuraavan kerran saadaan lisätietoa neuvottelutilanteesta tiistain neuvotteluiden jälkeen. Ajantasaisen tiedon neuvotteluiden etenemisestä löydät aina www.pau.fi.

Lisätietoja:

Puheenjohtaja Heidi Nieminen, puh: 050 340 3217 Liittosihteeri Esko Hietaniemi, puh: 0400 467 788