PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Kilpailukykysopimuksen mukaan Viestinvälitys- ja logistiikka-alalla vuosittaista työaikaa pidennetään 1.1.2017 lukien keskimäärin 24 tunnilla vuosittaista ansiotasoa muuttamatta. Työajan pidennyksellä ei saa olla vaikutusta lomapalkkaan, sairausajan palkkaan tai muihin vastaaviin etuihin. Työajan pidennyksen tunneilta maksetaan haittatyökorvaukset työehtosopimuksen mukaisesti. Pääluottamusmies voi sopia kikyn toteuttamisesta paikallisesti.
Miksei posti kulje? Vieraina Postin tuotantoyksikön johtaja Yrjö Eskola ja PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen sekä kansanedustajat Suna Kymäläinen (sd.) ja Eeva Maria Maijala (kesk.). Juontajana Jan Andersson #yleastudio
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto on erittäin huolissaan hallituksen postilakiesityksestä. Lakiesityksessä kirjeen kulkunopeuden hidastaminen mahdollistaa läpi maan jakelupäivien harventamisen vain kahteen kertaan viikossa. Lakiesitys ei myöskään turvaa, toisin kuin väitetään, maaseudun sanomalehdenjakelua.
#AntakaaPostinKulkea postikorttikampanja on käynnistynyt! Osoita tukesi lakisääteisen 5-päiväisen jakelun ja kirjeen kulkunopeuden puolesta lähettämällä oma postikortti tai kampanjakortti postilakia valmistelevan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenelle.
Viime kesänä kilpailukykysopimusneuvotteluiden yhteydessä sovittiin siitä, että jatkossa työntekijällä on oikeus omasta pyynnöstään vaihtaa työehtosopimuksen mukaiset iltatyölisä, lauantaityökorvaus, sunnuntaityökorvaus ja aattopäivänlisä sekä korvaus postinjakelun tilapäisestä urakoinnista joustovapaaksi.
Selkoa sopimuksista -kurssi järjestetään 24. – 25.9.2016 Lahdessa, Hotelli Cumuluksessa. Kurssia suositellaan ensisijaisesti niille PAUn jäsenille, jotka ovat suorittaneet Tunne liittosi, tiedä oikeutesi -kurssin aiemmin, ja jotka eivät toimi edunvalvojina. Kurssi sopii hyvin myös osaston toimikuntien jäsenille. Viimeinen hakupäivä kurssille on 5.9.2016.
RSS ATOM