PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittovaltuusto on erittäin huolissaan hallituksen postilakiesityksestä. Lakiesityksessä kirjeen kulkunopeuden hidastaminen mahdollistaa läpi maan jakelupäivien harventamisen vain kahteen kertaan viikossa. Lakiesitys ei myöskään turvaa, toisin kuin väitetään, maaseudun sanomalehdenjakelua.
#AntakaaPostinKulkea postikorttikampanja on käynnistynyt! Osoita tukesi lakisääteisen 5-päiväisen jakelun ja kirjeen kulkunopeuden puolesta lähettämällä oma postikortti tai kampanjakortti postilakia valmistelevan liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenelle.
Viime kesänä kilpailukykysopimusneuvotteluiden yhteydessä sovittiin siitä, että jatkossa työntekijällä on oikeus omasta pyynnöstään vaihtaa työehtosopimuksen mukaiset iltatyölisä, lauantaityökorvaus, sunnuntaityökorvaus ja aattopäivänlisä sekä korvaus postinjakelun tilapäisestä urakoinnista joustovapaaksi.
Selkoa sopimuksista -kurssi järjestetään 24. – 25.9.2016 Lahdessa, Hotelli Cumuluksessa. Kurssia suositellaan ensisijaisesti niille PAUn jäsenille, jotka ovat suorittaneet Tunne liittosi, tiedä oikeutesi -kurssin aiemmin, ja jotka eivät toimi edunvalvojina. Kurssi sopii hyvin myös osaston toimikuntien jäsenille. Viimeinen hakupäivä kurssille on 5.9.2016.
Postin henkilöstöä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen muistuttaa, että jakelupäivien vähentämisessä kyse on laskun saapumispäivämäärää suuremmasta ongelmasta.
Viime syksynä Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU teki järjestöpäätöksen, jonka mukaan Postin työntekijät eivät perehdytä laillista postilakkoa murtamaan palkattua SOL Henkilöstöpalvelut Oy:n rikkurityövoimaa. Vastavetona työnantaja poisti useilta työpaikoilta työntekijöitä, jotka olivat PAUn päätöksen mukaisesti kieltäytyneet perehdyttämästä vuokratyöntekijöitä vaikka olivatkin valmiita tekemään muun normaalin työnsä. Lisäksi työnantaja pidätti näiltä työntekijöiltä palkan niiltä päiviltä, joina heidät oli poistettu työpaikalta.
Posti suunnittelee uudistuksia tiistain postinjakeluun. Postimäärän voimakas väheneminen digitalisaation vuoksi edellyttää, että jakelua rytmitetään eri viikonpäiville uudella tavalla jakelukustannusten hillitsemiseksi. Jakelupäivien määrä ei uudistuksessa muutu. Muutoksella ei ole vaikutusta sanomalehtien varhaisjakeluun tai pakettien jakeluun.
Maanantaina kokoustettiin kahden osaston toimikuntien kesken. Kuopion osaston väen lisäksi koolla oli Pohjois-Savon toimihenkilöt ry:n aktiivit.
RSS ATOM