AntakaaPostinKulkea Kuopion Puijonlaakson ostoskeskuksella

14.4.2017

Face to face
Face to face
Korttiporukka, Miko, Edu ja Mari
Korttiporukka, Miko, Edu ja Mari
Postilaiset ja postinsaaja
Postilaiset ja postinsaaja
Korttiporukka: Miko, Edu, Mari ja pikkuapurimme Helmi (Mikon tytär).
Korttiporukka: Miko, Edu, Mari ja pikkuapurimme Helmi (Mikon tytär).

Kuopion osaston toimikunta jalkautui Puijonlaakson ostoskeskukselle asiamiespostin lähettyville sihteeri Miko Haaralan sekä jäsentensä Mari Räsäsen ja Kari Kettusen voimin. Mukana oli Paun painattamia flyereitä sekä listaus oman vaalipiirin kansanedustajista ja kaikista kansanedustajista vaalipiireittäin.

Ohivirtaavasta väestä suurin osa malttoi pysähtyä kuuntelemaan sanomaamme ja allekirjoittamaan ja valitsemaan sopivan kansanedustajan valmiiksi maksetun korttimme vastaanottajaksi. Tietoa uudistettavan postilain hahmotelman vaikutuksista kuunneltiin hämmennyksellä ja epäuskoisena. Nykytilassa kortit ovat pääosin kansanedustajilla seuraavana työpäivänä ja loputkin toisena työpäivänä. Tulevaisuudessa kansanedustajat joutuisivat odottamaan korttejaan jopa viikon. Jakokertojen mahdollinen väheneminen taajamissa viidestä kolmeen harmitti myös kovasti. Oman alueen kansanedustajien lisäksi tästä haluttiin muistaa myös vastaavia ministereitä.

Tilaisuus oli myös meille sangen motivoiva kuultuamme ihmisten mielipiteitä. Lähes poikkeuksetta Posti koettiin tärkeäksi yhteiskunnan palveluksi, jonka palvelutasosta ei saa tinkiä. Tämmöisinä hetkinä on mukava olla postilainen.

Osastomme sivulla on Paun lehdistötiedote postilaista. Lukekaa se!