PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Postialan neuvottelut ovat jumissa. PAU ei hyväksy postityöntekijöiden ylimitoitettuja irtisanomisia ja osa-aikaistamista. PAU vaatii kokoaikatyön takaamista nykyisessä laajuudessa sekä alihankinnan ja vuokratyövoiman käytön estämistä. Liitto valmistautuu pitkään työtaisteluun.
Kuopion osasto järjestää jäsenilleen jälleen mahdollisuuden seurata huippujääkiekkoa Niiralan Montussa! Kalpa isännöi 11. tammikuuta ensi vuoden puolella Oulun Kärppiä.
PAU on antanut tänään uuden lakkoilmoituksen. 4. joulukuuta lakossa on myös Kuopion osaston alueelta 70100 (Kuopio10) jakelutoimipaikka sekä 70800 (Matkus) jakelutoimipaikka.
Arvio posti- ja kuriirialan työllisyydestä sisältyy Etlan tuoreeseen raporttiin, jossa arvioidaan postialan kannattavuuden, jakelumäärien ja työllisyyden kehitystä vuoteen 2020 mennessä.
Itella julkisti 30.10 näkemyksensä alan kehityksestä ja esitteli tuoreen visionsa. Itella ennusti lähetysmäärien alenevan 50 % vuoteen 2020 mennessä. Toiminta aiotaan säilyttää voitollisena. Tässä tarkoituksessa kuluja leikataan etupainotteisesti kuljetettavien lähetysmäärien ja liikevaihdon alentuessa. Ala on henkilöstövaltainen. Kirje- ja lehtipostin parissa työskentelee arviolta 16.000 työntekijää ja toimihenkilöä. Yrityksen visio tarkoittaa siis 8000 palkansaajan työn loppumista.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU jätti tänään työtaisteluilmoituksen. Työt pysähtyvät kahden viikon kuluttua vuorokaudeksi Oulun Postikeskuksessa. Oulun työnseisaus on ensimmäinen rajattujen työnseisausten sarjassa. PAU painostaa työnantajaa hyväksymään liiton vaatiman henkilöstön sopeutuspaketin ja ryhtymään toimiin sanomalehdenjakajien alipalkkauksen oikaisemiseksi.
Posti-ja logistiikka-alan unioni PAUn liittohallitus päätti 30.10.2013 kokouksessaan asettaa tarvittaessa Viestinvälitys- ja logistiikka- alan ja Informaatiologistiikka-alan työehtosopimuksia koskevat työtehtävät yli- ja lisätyökieltoon. Yli- ja lisätyökielto astuu voimaan perjantaina 1.11.2013 klo 00.00.
Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvotteluissa ei saavutettu neuvottelutulosta. Viestinvälitysala jää työmarkkinajärjestöjen työllisyys- ja kasvusopimuksen ulkopuolelle.
RSS ATOM