PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Posti- ja logistiikka-alan PAU on tänään keskiviikkona hyväksynyt valtakunnansovittelijan eilen illalla jättämän sovintoehdotuksen uudeksi Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimukseksi. Uusi työehtosopimus on voimassa 31.10.2021 asti. Samassa kokonaisuudessa molemmat osapuolet hyväksyivät myös ratkaisun 700 pakettilajittelijan tilanteeseen.
Postin seikkailut Venäjällä, epäonnistuneet yrityskaupat ja laajentuminen logistiikkabisnekseen ovat tulleet maksamaan valtionyhtiölle jopa satoja miljoonia euroja. Tappiollista logistiikkatoimintaa on rahoitettu perinteisen postipalvelun voitoilla, ilmenee MOT:n selvityksestä
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi aiemmin tänään valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.
Sovittelussa ei sunnuntaina saatu aikaan ratkaisua. Osapuolet kävivät neuvotteluja, mutta asiat ovat vielä kesken. Sovittelua jatketaan maanantaina 18.11. klo 12.00. Lakot jatkuvat aiemmin ilmoitetun mukaisesti.
Aktiivimalli kuopattu, työelama kipuilee!
Postilaisten lakko jatkuu, kuinka umpisolmussa työriita on? Vieraina PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto, työelämäprofessori Lasse Mitronen Aalto-yliopistosta ja Varsinais-Suomen pääluottamusmies Tommi Tienpää Postista. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio
PAUn aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan Helsingissä tiistaina 12.11. klo 13.00. Postilaiset kokoontuvat Ilmalan juna-aseman viereiselle parkkipaikalle klo 12.30, josta siirrytään klo 13.00 kohti Postin pääkonttoria.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tänään valtakunnan sovittelijalle, työnantajaliitto Paltalle ja työnantajalle (Posti Oy, Posti Palvelut Oy, Posti Kuljetus Oy Transval Group sisältäen kaikki tytäryhtiöt) uusista lakoista.
RSS ATOM