PAU:n Kuopion osasto

AJANKOHTAISTA

Aktiivimalli kuopattu, työelama kipuilee!
Postilaisten lakko jatkuu, kuinka umpisolmussa työriita on? Vieraina PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen, Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto, työelämäprofessori Lasse Mitronen Aalto-yliopistosta ja Varsinais-Suomen pääluottamusmies Tommi Tienpää Postista. Juontajana Sakari Sirkkanen. #yleastudio
PAUn aktiivit järjestävät mielenosoituksen Postin työehtojen romuttamista vastaan Helsingissä tiistaina 12.11. klo 13.00. Postilaiset kokoontuvat Ilmalan juna-aseman viereiselle parkkipaikalle klo 12.30, josta siirrytään klo 13.00 kohti Postin pääkonttoria.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on ilmoittanut tänään valtakunnan sovittelijalle, työnantajaliitto Paltalle ja työnantajalle (Posti Oy, Posti Palvelut Oy, Posti Kuljetus Oy Transval Group sisältäen kaikki tytäryhtiöt) uusista lakoista.
Sovittelu on tämän päivän osalta ohitse. Neuvotteluissa ei edetty ja valtakunnansovittelijalla ei ollut edellytyksiä jättää sovintoesitystä. Sovittelua jatketaan keskiviikkona 13.11. klo 13. Lakot alkavat maanantaina klo 6.00 PAUn aiemman ilmoituksen mukaisesti. PAUn hallitus on koolla huomenna.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU käynnistää Postissa laajat lakkotoimet. Postinjakelu, käsittely ja kuljetus ovat marraskuussa lakossa kaksi viikkoa, jollei työehtosopimusneuvotteluissa ja pakettilajittelijoiden tilanteesta päästä työnantajan kanssa sopuun. Lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 06.00 ja päättyy sunnuntaina 24.11. klo 24.00. Lakko koskee noin yhdeksää tuhatta työntekijää. PAU ilmoittaa tarvittaessa myöhemmin lisää uusista lakkotoimista.
Pau:n Kuopion osasto järjestää pikkujoulut jäsenilleen kylpylähotelli Kunnonpaikassa (Jokiniementie 3, 70910 Vuorela) lauantaina 7.12.2019 klo 19.00 alkaen. Pikkujoulut ovat maksuttomat Pau:n Kuopion osaston jäsenille
Posti ilmoitti tänään siirtävänsä pakettilajittelunsa Medialiiton ja Teollisuusliiton jakelua koskevan halvemman työehtosopimuksen piiriin 1.11.2019 lukien. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pitää valtioyhtiön työehtoshoppailua törkeänä ja vastaa Postin toimiin työtaisteluilla. Postin käsittely- ja lajittelutoiminnot pysäytetään 2.-4.9. väliseksi ajaksi. Työntekijät eivät saavu työvuoroihin, jotka alkavat sunnuntaina 1.9. klo 22 jälkeen. Töihin palataan 5.9. klo 00.00 alkaen. Myöhemmistä työtaistelutoimista ilmoitetaan erikseen.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn liittohallitus on päättänyt työtaistelutoimista, joilla vastustetaan Postin työehtoshoppailua, palkkojen ja työehtojen romuttamista. Lakko alkaa käsittelyn ja lajittelun työtehtävissä sunnuntaina 1.9.2019 klo 22.00 ja päättyy keskiviikkona 4.9.2019 klo 24.00. Lakon piiriin eivät kuulu kansalaisten terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät työtehtävät
RSS ATOM