Lakot jatkuvat ja laajenevat - mukaan myös myymälät ja toimihenkilöt

25.11.2019

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi aiemmin tänään valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.

PAUn lakot laajenevat maanantaina 25.11. klo 00:00 alkaen postinjakelun, postinkäsittelyn, pakettilajittelun ja postinkuljetuksen lisäksi myös Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviin koko maassa jatkuen 22.12.2019 klo 24.00 saakka.

Työnseisaus koskee lisäksi ilmoitetulla ajalla kaikkia henkilöitä, jotka tekevät Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen P-liitteen mukaisia töitä Posti Oy:ssä, Posti Kuljetus Oy:ssä ja Transval Groupissa (sisältäen kaikki tytäryhtiöt). Lakon piirissä on noin 10 000 Postin työntekijää. Työnseisaus ei koske sanomalehtien varhaisjakelua.

PAU rajaa työnseisausten ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt. Jos työnantaja rikkoo lakkoa vuokratyöntekijöillä tai muilla työntekijöillä, tulee nämä tehtävät hoitaa kyseisillä lakon rikkojilla.

Työnseisausten syynä on työehtosopimusneuvottelujen vauhdittaminen. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pahoittelee lakosta asiakkaille aiheutuvaa haittaa.