Johtoryhmän bonukset Postin hallituksen tuella kaiken takana

21.11.2019

Uutisointi Postin ja Posti- ja logistiikka-alan unioni Paun välisessä työriidassa pakettilajittelijoiden kohdalta on ollut vilkasta. Vaikea saada tuosta informaatiotulvasta täyttä selkoa. Edes entisenä postilaisena.

Pahaa pelkäsin ja pelkoni näyttää olevan totta. Merimiesunionin uutisoinnissa kerrotaan v. 2018 Postin hallituksen linjanneen tulevat tavoitteet näin:  Postin voittoa on kasvatettava. Tämä hyödyttää valtio-omistajaa ja Postin johtoa (https://www.smu.fi/uutiset/onko-omistajaohjausministeri-sirpa-paaterolle-kerrottu-vaaraa-tietoa-postin-tavoitteista/#.XdU0eTALyIu.facebook. Sama luettavissa myös osastomme sivuilla LAKKOASIOITA/Liitto hämmästyi: Onko ministeri Paaterolle kerrottu väärää tietoa Postin tavoitteista?)

Palkkiojärjestelmä on mm. sidottu pakettiliiketoiminnan kasvuun ja sitä halutaan väkisin ja väärillä keinoilla kasvattaa. ”Olemme murroksessa” – hokema ei tuohon istu ollenkaan, joten Postin johto hallituksensa tuella päätti kylmästi halpuuttaa 700 työntekijäänsä oman ahneutensa vuoksi. 

Tämä on niin räikeää ja omista työntekijöistä piittaamatonta toimintaa. Toivon, haluan ja vaadin, että tälle tehdään loppu. Postin hallitus on erotettava ja Postin toimitusjohtajaksi valittava Postin ulkopuolelta hyvämaineinen toimitusjohtaja oikeine arvoineen, ei bonusjärjestelmä toteuttajaksi, vaan aivan oikeasti Postia johtamaan vaikeassa tilanteessa. Eiköhän Suomesta tällainen löydy. 

Edellä kertomani valossa ei ole ihme, että tuosta pakettilajittelijoiden TES-siirrosta halutaan pitää kiinni. Ei, vaikka se vaikuttaisi koko alaan kilpailijoita myöten ja mahdollisesti halpuuttaisi 700 postilaisena lisäksi saman verran toisista yrityksistä. Tämä on mielestäni rikokseen verrattava teko yhteiskuntaa kohtaan. 

Onko omistajaohjaus ollut tietoinen tästä vai ei. Siinäpä kysymys. Politiikan uskottavuuden vuoksi toivon, ettei ole ollut tietoinen. 

Omistajaohjaus: asia on vielä korjattavissa palauttamalla 700 pakettilajittelijaa Paun tessiin ja erottamalla Postin hallitus! 

Kari Kettunen, Paun Kuopion osaston jäsen