Raju väite Postin toiminnasta lakkoaamuna, katso kuva: ”Tässä leikataan aitaan reikää vuokratyöläisiä varten”

11.11.2019

Posti on työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n mukaan palkannut lisää vuokratyövoimaa maanantaina alkaneen lakon takia.

PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoo, että postilaisten lakko käynnistyi varhain aamulla erikoisissa merkeissä: työnantaja leikkasi Liedon lajittelukeskuksen aitaan reiän.

Nieminen välitti aamuvarhaisella tehdystä operaatiosta kuvia Iltalehdelle. Ensimmäisessä maanantaina kello 5.40 otetussa kuvassa näkyy lajittelukeskuksen aidan kimpussa oleva kiinteistöhuoltofirman työntekijä, sekä kaksi vartijan oloista henkilöä. Toinen kuva on otettu aamuyhdeksän maissa samasta paikasta. Tässä kuvassa näkyy miten verkkoaidasta puuttuu yksi osuus kokonaan.

– Kuvat on otettu parkkipaikan puolelta. Kyse on siitä, että työantaja ei halua vuokratyöläisten kulkevan varsinaisesta portista, jonka luona lakkovahdit seisovat, Nieminen sanoo.

Hän ihmettelee Liedossa nähtyä toimintaa. Hänen mukaansa portilla olevia lakkovahteja on ohjeistettu olemaan erittäin asiallisia kaikkia sisään pyrkijöitä kohtaan.

– Ketään ei fyysisesti estetä menemästä sisään.

Nieminen kertoo myös toisesta perjantaina postin Vantaan logistiikkakeskuksessa tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa vartija poisti työntekijän paikalta.

– Tämä Filip-niminen työntekijä oli kertonut oman työaikansa ulkopuolella vuokratyöläisille, että työntekijät menevät lakkoon ja avannut sitä, että miksi mennään lakkoon. Työnantaja halusi hänet pois, joten vartija kutsuttiin paikalle ja hänet poistettiin eteistiloista, joissa hän oli informoinut ihmisiä. Hän ei siis edes ollut tuotantotiloissa ja toimi työajan ulkopuolella.

Nieminen kertoo PAU:n tehneen tilanteesta jälkeenpäin videon, joka löytyy nyt videopalvelu Youtubesta.

Videolla työntekijä kertoo miten hänet oli ensin poistettu logistiikkakeskuksen eteisaulasta ja sen jälkeen pyydetty poistumaan portin ulkopuolelta kadun toiselle puolelle.

Nieminen ihmettelee Postin rajuja lakkoon liittyviä toimia.

– Täytyy sanoa, että olen ihmeissäni Postin henkilöstöpolitiikasta.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/07696280-7afe-4236-9ba9-c40ea6173f08