Lehtiseppien painokoneet seisoivat Jyväskylässä – Maaseudun Tulevaisuuden paperilehteä ei paineta Postin lakon takia

11.11.2019

Lehtiseppien painokoneet seisoivat Jyväskylässä – Maaseudun Tulevaisuuden paperilehteä ei paineta Postin lakon takia

Maanantaiaamu Jyväskylän Aholaidassa on tänään tavallista hiljaisempi.

Lehtiseppien painokoneet seisovat, sillä Maaseudun Tulevaisuus ilmestyy keskiviikkona vain näköislehtenä verkossa. Syynä tähän on Postin lakko.

"Täällä meidän päässä Postin lakko vaikuttaa sillä lailla, että osa töistä jää painamatta kokonaan. Joistakin paikallislehdistä on tehty erilaisia jakelujärjestelyitä. Levikkialueiden ulkopuoliset lehdet jäävät niissä kokonaan jakamatta ja tekemättä", Lehtisepät Oy:n tuotannonsuunnittelija Jussi Porrassalmi kertoo.

Eniten Postin lakko vaikuttaa Lehtiseppien painamista lehdistä Maaseudun Tulevaisuuteen.

MT:n kuukausiliite Kantri olisi normaalioloissa painettu tänään.

"Viikosta riippuen meillä painetaan eri nimikkeitä viidestä viiteentoista. Kappalemäärät vaihtelevat 30 000 ja puolen miljoonan välillä. Kaikkien lehtien keskipainos on noin 100 000", Porrassalmi kertoo.

Maaseudun Tulevaisuuden paperilehden välissä ilmestyviä liitteitä on viime viikolla ehditty jo painaa jonkin verran valmiiksi.

"Vielä ei osaa sanoa, mitä niille tapahtuu. Niiden jakelun kohtalo riippuu paljolti siitä, miten ajankohtaista niiden sisältö on siinä vaiheessa, kun lakko päättyy", Porrassalmi toteaa.

Lehtisepissä on varauduttu alustavasti noin kahden viikon mittaiseen lakkoon.

"Eilen tuli tieto mahdollisesta jatkolakosta. Toimenpiteitä tehdään sen mukaan, miten lakko etenee."

Lehtiseppien Jyväskylän painossa painetaan Maaseudun Tulevaisuus, Suomalainen Maaseutu, Keskisuomalainen, Suur-Jyväskylän lehti, KauppaSuomi sekä lisäksi monia mainospainotuotteita.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikkeli-1.548651