Postin YT-neuvottelut päättyneet: Postilla on jatkossa 1 500 palvelupistettä, omia myymälöitä 21

17.6.2015

Postin palvelupisteverkoston yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Postilla on jatkossa 21 omaa myymälää, ja 77 myymälän osalta aloitetaan neuvottelut palvelujen siirtämisestä kumppaniyritysten hoidettaviksi vuosien 2015 - 2018 aikana. Lisäksi Posti avaa 100 uutta palvelupistettä ja palvelupisteiden kokonaismäärä kasvaa yhteensä 1 500:aan.

Neuvottelujen aikana irtisanomistarve pieneni ja on nyt enintään 319 henkilöä. Alkuperäinen vähennystarve oli 380. Neuvottelut koskivat yhteensä 98 Postin omaa myymälää.

Muutos etenee myymälöittäin kumppaniyritysten kanssa käytävien neuvottelujen myötä. Muutokset tapahtuvat seuraavien kahden ja puolen vuoden aikana, ensimmäiset arviolta aikaisintaan elokuussa 2015.

Postit palvelevat muutoksiin asti normaalisti. Tulevista muutoksista kerrotaan hyvissä ajoin myös asiakkaille.

- Kehitämme palveluitamme asiakaslähtöisesti, palveluiden saatavuutta parantaen ja huomioiden kaikki asiakasryhmämme. On tärkeää, että paikkakunnalla on paikallisiin tarpeisiin sopiva palvelupiste, josta alueen asukkaat ja yritykset saavat haluamansa palvelut. Palvelupisteiden tarkastelussa on huomioitu asiakasvirrat, asiakasrakenne, lähetys- ja vastaanottomäärät sekä väestötiheys, Postin palvelupisteverkostosta vastaava johtaja Riku Kuusisto korostaa.

Lähde: Posti.fi/tiedotteet

 

Kuopiossa Postin palvelu-uudistus tarkoittaa Kolmisopen myymälän lopettamista tai siirtämistä kumppaniyritykselle. Postin ainoa oma myymälä on jäämässä keskustaan Kauppakatu 40-42:een, jonka postinumero on 70100.

Lähde: Savon Sanomat

 

Lue myös: "Posti menettää kasvonsa"